(Özel) Uludag Poligona Döndü

Uludag’in zirvesinin huzur veren sessizligini bozan silah sesleri, poligonu aratmiyor. Zirvedeki muhtesem göllerin yakinlarinda kendini bilmezlerin yaktiklari atesler, etrafa biraktiklari çöpler yetmezmis gibi gece gündüz gelen silah sesleri vatandaslari ve kamp için gelen dogaseverleri endiselendiriyor.

(Özel) Uludag Poligona Döndü
Kis mevsiminde oldugu kadar yaz aylarinda da görülmesi yerlerin basinda gelen Uludag Göller Bölgesi, dogal güzellikleriyle görenleri kendine hayran birakiyor. Uludag’in huzur veren sessizligi yasamak, mis gibi temiz havasini cigerlerine çekmek isteyenler, solugu zirvenin yanibasindaki Göller Bölgesi’nde aliyor. Ancak kamp yapmaya ve huzur bulmaya gelenlerin yasadiklari endise, herkesin keyfini kaçirmaya yetiyor. Dogal güzelliklerin içinde keyif yaparken etrafi kirleten, buldugu iki tas arasina ates yakan ve yaninda getirdigi silahla saga sola ates açan magandalar, insanlar kadar hayvanlari da tedirgin ediyor.

Bursali dagci Ismet Sentürk, Uludag’in zirvesindeki göllerin güzelliklerini kaydederken; gördügü manzara karsisinda gözlerine inanamadi. Göllerin çevresinden topladigi mermi kovanlari ve yakilan ateslerden geriye kalanlar "bu kadarina da pes" dedirtti.

Kimi Istanbul’dan kimi baska sehirden gelen kampçilarla yaptigi röportaj esnasinda bile yankilanan silah sesleri, herkesi saskina çevirdi. Bunlarin yapilmamasi gerektigini belirten kampçilar, bu güzelliklere sadece kendileri degil geriden gelen nesillerin de görmesi gerektigini söyledi.

Yankilanan silah seslerinden çok rahatsiz olduklarini dile getiren vatandaslar, sadece kendilerinin degil hayvanlarin da rahatsiz olabilecegini bu gibi aktiviteler için poligonlar olduguna dikkat çekti.

Bursali dagci Ismet Sentürk; “Uludag Milli Parki, Türkiye’nin en eski milli parklarindan bir tanesidir. Uludag Milli Parki’nin en önemli ve güzel yerlerinden bir tanesi olan Göller Bölgesi denetlenmiyor. Ziyaretçiler tarafindan hoyratça kullaniyor. Göllerin kenarindaki çayirlarda rastgele atesler yakiliyor. Gece ve gündüz gelen ziyaretçiler tarafindan rastgele silahlar atesleniyor. Bu bölgenin hoyratça kullanilmasinin engellenmesi ve buranin denetlenerek sahip çikilmasini istiyoruz. Milli Parklar hepimizindir. Bu alanlar koruma altindadir. Buralarin bir koruma kurallari var. Bunlara uyulmasi gerekiyor. Bir kere buralarda ates yakilmamasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA