Özel Çocuklara Atli Terapi

Samsun Büyüksehir Belediyesi, down sendromlu ve otizmli çocuklarin gelisimlerine katki saglayan atla terapi etkinliklerini sürdürüyor.

Özel Çocuklara Atli Terapi
Atli Spor Tesisleri’nde misafir edilen özel gereksinimli çocuklar, hayvanlarla hem keyifli zaman geçiriyor hem de iletisim ve sosyal becerilerini gelistiriyor. Baskan Mustafa Demir, çocuklarin iletisim ve sosyal becerilerini gelistirmelerinin yaninda hayvan sevgisini dokunarak ve hissederek yasamalarinin da saglandigini ifade etti.

Fiziksel ve zihinsel yetersizligi bulunan down sendromlu ve otizmli çocuklar, özel egitimlerine Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürlügü’ne bagli Engelsiz Çocuk Evi’nde devam ediyor. Bransinda uzman ögretmenlerin gözetiminde 4- 14 yas arasi çocuklar, günlük yasamlarini kolaylastirici bireysel beceri egitimleri aliyor. Ayrica oyun odalarinda gönüllerince egleniyor. Ebeveynlere de engellilik ve aile danismanligi seminerleri veriliyor.

Ata bindiler

Çocuklarin bireysel yeteneklerini gelistirmek amaciyla fiziksel aktiviteler düzenleyen Engelsiz Çocuk Evi ögretmenleri, sosyal hayata kazandirmak içinde zaman zaman geziler organize ediyor. Ögretmenler, çocuklari bu kez de Büyüksehir Belediyesi Atli Spor Tesisleri’nde agirladi. 55 bin dönüm alan üzerine kurulu tesisteki 28 at ile bir araya gelen çocuklar, seyislerden binicilikle ilgili bilgi aldi. Ardindan atlara binerek deneyim yasayan 8 çocuk, anneleriyle birlikte keyifli zaman geçirdi.

Terapiler sürecek

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, atla terapi destegiyle amacin çocuklarin iletisim ve sosyal becerilerini gelistirmelerinin yaninda hayvan sevgisini dokunarak ve hissederek yasamalarini saglamak oldugunu söyledi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürü Emrah Bas ise, “Engelsiz Çocuk Evi’nde egitim gören özel gereksinimli çocuklarimizi 10’lu gruplar halinde atli spor tesislerinde misafir ediyoruz. Bu terapiler, onlarin görsel ve isitsel uyanislarinin artirilmasi, özgüven, benlik saygisi ve motivasyonlarinda da artis sagliyor. Yüzlerindeki tebessümü görmek tüm çabalarimiza degiyor“ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA