Mersin'e Hobi Parki Yapiliyor

İçel Büyüksehir Belediyesi, Toroslar ilçesinde yapimina basladigi Hobi Parki ile kente hem 16 bin metrekarelik yesil alan hem de vatandaslarin dogayla iç içe olacagi sosyal bir tesis kazandiriyor.

Mersin'e Hobi Parki Yapiliyor
Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi 68’liler Ormani karsisindaki alanda devam eden çalismanin, yaklasik 2 ayda tamamlanmasi hedefleniyor. İçellilerin hizmetine sunulacak Hobi Parki ile vatandaslar sehrin gürültüsünden uzak, dogayla iç içe yesile olan özlemini giderecek.

Vatandaslar dogayla bütünlesecek, istedikleri sebze ve meyveleri yetistirecek

Hobi Park, sehrin gürültüsünden uzaklasip, tarimsal ürünlerin ekim biçimi ile ugrasmak isteyen vatandaslarin bir numarali adresi olacak. Vatandaslar, 16 bin metrekarelik alanda 198 hobi kulübesinin yer aldigi 45 metrekarelik alanlarda hobi ihtiyaçlarini giderebilecek, istedikleri tarimsal üretimlerde bulunabilecek. Parkta ayrica 6 metrelik ahsap kulübeler ve güvenlik açisindan gerekli önlemler de yer alacak.

“Hobi Parki tamamen teknolojiyle donatilmis”

Park ve Bahçeler Dairesinde peyzaj yüksek mimari Cem Güneri, çalismalarla ilgili su bilgileri paylasti: “Hobi Park 16 bin metrekare üzerine kurulmus, kendi içerisinde insanlarin tarimsal üretim yapacagi bir alan. Bu alanda yaklasik 198 adet hobi kulübesi yer almakta. Bu kulübelerin bahçeleri yaklasik 45 metrekare. Içerisinde bir adet sosyal tesisimiz bulunuyor. Insanlarin birlikte vakit geçirebilecekleri ve birlikte çay, kahve içebilecekleri bir alan olarak tasarlandi. Hobi bahçelerimiz ise insanlarin tarimsal üretimin degerini bilmeleri ve kent içerisinde onlar için bir vaha aslinda. Burasi kent merkezinde bir yesil alan olacak ve insanlarin kaçabilecekleri bir nokta. Bu alan tamamen yeni teknolojiyle donatilmis. Etrafinda bir koruma duvarimiz, panel çitleri var. Bu alanda giris ve çikislar kart sistemli. Içerisinde güvenlik kameralarimiz yer aliyor. 24 saat izlenecek bu alan. Bu kulübelerimiz vatandaslarimiza kiraya verilecek ve 45 metrekarelik alanda onlar tarimsal üretim yapacaklar. Istedikleri zaman gelebilecekler bu alana ve burada aileleri ile birlikte hos vakit geçirecekler.”

“İçel’e 16 bin metrekarelik bir yesil alan da kazandirilmis olacak”

Hobi Parki’nin İçel’e 16 bin metrekarelik bir yesil alan olarak da kazandirilacagini vurgulayan Güneri, “Tarimsal üretimin yani sira, ekolojiye de katkida bulunacak bir alan. Biz bu alanlarla ilgili vatandasimiza, nasil dizayn edecekleri konusunda destek de olacagiz. Burada istedikleri gibi sebze, meyve ürünlerini yetistirecekler” diye konustu.

Hobi Parki yapimina temmuz ayinda basladiklarini sözlerine ekleyen Güneri, “Alanimizdaki çalismalar ekim ayi basi gibi tamamlanmis olup, faaliyete geçecektir” dedi.

Kaynak: İHA