Kocasinan'da Bir Koli Mutluluk

Ömür boyu diyet zorunlulugu olan çölyaklilar için de ayricalikli bir ilçe haline getiren Kocasinan Belediyesi, çölyak hassasiyeti bulunan 215 vatandasa glütensiz ürün paketini düzenli olarak dagitmaya devam ediyor. Çölyak’in hassas beslenme gerektiren bir yasam biçimi oldugunu belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Çölyakli ailelerimizin her zaman yaninda olmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Kocasinan'da Bir Koli Mutluluk
Yapilan hizmetlerin çölyakli aileleri mutlu ettiginin altini çizen Baskan Çolakbayrakdar, “Çölyakli aileler için hazirlamis oldugumuz gida paketlerinin karsiliginin, dua olarak ulasmasi bizler için çok degerlidir. Bu hizmetin gurur veren bir diger tarafi gerek sehrimizde gerekse ulusal manada Türkiye’mizde birçok belediyenin benzer organizasyonlar yapiyor olmasidir. Bizim için bir isin yapilmis olmasi, sadece o bölgedeki insanlar tarafindan begenilmesi, kabul görmesi isin dogru oldugu noktasinda elbette ki önemlidir. Ancak sadece yerelde kalmayarak, Türkiye’de bir çok belediyenin çölyakli ailelere yönelik bir çalisma içerisinde bulunmasi daha da önemlidir. Bilindigi üzere; 2017 yilinda meclis toplantimizda aldigimiz karar dogrultusunda, 5 yildir glütensiz ürün paketi ile çölyakli ailelere destek oluyoruz. Yapmis oldugumuz bu destekler, her geçen gün artarak devam ediyor. Çölyak, bir gida alerjisidir. Glüten duyarliligi sebebiyle çölyak hassasiyeti bulunan vatandaslarimiz, glütensiz gidalarla beslenmek zorundadir. Bu hassasiyeti bulunanlarin yasamlari boyunca belirli bir diyet yapmasi, yani glütensiz gidalari tüketmesi gerekmektedir. Bizler de Kocasinan Belediyesi olarak alerjik hassasiyeti bulunan hemserilerimize destek oluyor ve özel olarak hazirlamis oldugumuz glütensiz ürün paketlerini çölyakli ailelere düzenli olarak ulastiriyoruz. Ayrica gerek evlerinde ziyaret ederek gerekse çesitli etkinlikler düzenleyerek bu hizmetimizi sosyal boyutuyla da pekistiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Çölyaklilar ise Kocasinan Belediyesi’nin kendileri için yapilan hizmetlerden son derece memnun kaldiklarini belirterek, Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.

Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’nün hazirladigi glütensiz ürün paketlerinin içerisinde kek unu, hamur isi unu, nisastali karisimi, kakaolu çitir top, burgu makarna, spagetti, sehriye, köftelik bulgur, findik ezmesi, portakalli mini kek ve susamli çubuk kraker gibi glüten içermeyen yiyecekler bulunuyor.
Kaynak: İHA