Izmir 15 Dakikada Saganaga Teslim Oldu

Izmir Bornova’da yaklasik 15 dakika etkili olan saganak yagis nedeniyle caddeler göle döndü, ev ve is yerlerini su basti. Esnaflar getirdikleri su tankeri ile cadde ve sokaklarda temizlik yaparken, is yerini su basan Gülsüm Dönmez, “Esnaf olarak 15 dakika içerisinde magdur olduk. 15 dakikalik yagisin ardindan 3 saattir kendi imkanlarimizla temizlik yapiyoruz” dedi.

Izmir 15 Dakikada Saganaga Teslim Oldu
Izmir Bornova’da dün etkili olan gök gürültülü saganak yagis hayati felç ederken, bugün de Pinarbasi semtinde yaklasik 15 dakika etkili olan saganagin ardindan caddeler göle döndü, ev ve islerini su basti. Is yerlerine basan sulari tahliye eden esnaflar ardindan getirdikleri su tankeri ile caddeleri ve sokaklari temizledi.

“Sürekli bir baskinla karsilasiyoruz”

Saganak dolayisi ile is yerini su basan market isletmecisi Gülsüm Dönmez, “Pinarbasi’nin sürekli sorunu bu ve bizimle de hiçbir sekilde ilgilenilmiyor. 15 dakikalik yagisin ardindan 3 saattir kendi imkanlarimizla temizlik yapmaya çalisiyoruz. En ufak yagmur ve afet tarzi olaylarda sürekli bir baskinla karsilasiyoruz. Hiçbir sekilde önlem alinmadigi gibi devaminda da yardimci olunmuyor. Suan herkes magdur. Bunun için de yapilmasi gerekeni yapacagiz ve sessiz kalmayacagiz. Gerekli yerlere görüntüleri gönderecegiz” dedi.

Dükkanini su basan berber Mustafa Gür ise, “Mazgallardan kaynakli olarak dükkanimi su basti. Belediyecilik anlayisi bu degil. Sahil kesimlerine, elit kesimlere yatirim yapmakla olmaz” ifadelerini kullandi.

“Her yagmurda buralar bu hale geliyor”

Saganak yagistan dolayi magdur olduklarini ve yasadiklari sokagi kendi imkanlari ile temizlediklerini dile getiren Cihangir Yurdakul da, “Her yagmurda buralar bu hale geliyor. Alt yapi yok. Çocuklarin oyun oynadigi yerler tamamen çamur. 70 yasinda insan burada temizlik yapiyor. Mecbur mu? Bizim istedigimiz hizmet” diye sözlerini tamamladi.

Is yerlerini su basma ani kamerada

Öte yandan, is yerlerinde meydana gelen su baskini ise bir markete ait güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde; kaldirimlari asan sularin is yerlerine girdigi ve esnaflarin dükkanlarina dolan sulari kovalarla tahliye ettigi yer aliyor.
Kaynak: İHA