IEÜ Yayinlari'ndan 3'Lü Seri

Türkiye’de iç mimarlik alanindaki çalismalariyla dikkat çeken, projeleriyle bilim dünyasina ve birçok gence rehber olan Sadun Ersin, Önder Küçükerman ve Fikret Tan’in hayatlari kitap oldu. Deniz Hasirci, Zeynep Tuna Ultav ve Melis Örnekoglu Selçuk tarafindan ‘Sözlü Tarih Yöntemiyle Türkiye’de Mobilya ve Iç Mimarlik Tarihini Okumak’ basligiyla yayimlanan 3 ayri kitap, Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Yayinlari araciligiyla okuyucularla bulustu.

IEÜ Yayinlari'ndan 3'Lü Seri
Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ), bilgi üretmenin yani sira akademik ve toplumsal yasama deger katacak projeler gelistirmek hedefiyle geçtigimiz yil yayinevi kurdu. IEÜ Yayinlari, ilk olarak Izmir’deki ticaret hayatinin gelisimini tarihsel evreleriyle anlatan ‘Kervan Köprüsü’ adli kitabi çikardi. IEÜ Yayinlari’nin ikinci eseri ise akademik dünyada ilgi gören ‘Uygulamali Sosyal Ag Analizi’ kitabi oldu. Çalismalarina hiz kesmeden devam eden IEÜ Yayinlari, son olarak da çok özel bir 3’lü kitap serisini akademik dünyaya kazandirdi.

Eserler; IEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Hasirci, Yasar Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav, Ghent Üniversitesi Endüstri Sistemleri Mühendisligi ve Ürün Tasarimi Bölümü’nde arastirmaci olarak görevini sürdüren doktora adayi Melis Örnekoglu Selçuk tarafindan titiz ve detayli bir çalisma sonucunda hayata geçirildi.

Kitaplarda; Ersin, Küçükerman ve Tan’in hayat hikayelerine, bugüne kadarki çalismalarina ve kendilerini yakindan taniyan kisilerin görüslerine yer verildi.

‘Sözlü tarih’ görüsmeleri, ayrica sosyal medya platformlarindan paylasilacak filmlere de dönüstürüldü.

IEÜ Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Hasirci, Türkiye’deki iç mimarlik ve mobilya tarihinin aktörlerini konu eden kitaplar yazmaya devam edeceklerini söyledi.



Ekip olarak, IEÜ Bilimsel Arastirma Projesi destegiyle ‘DATUMM: Dokümantasyon ve Arsivleme Türkiye’de Modern Mobilya (datumm.org)’ ve ‘Sözlü Tarihle Türkiye Mobilya ve Iç Mimarlik Tarihini Okumak’ adli çalismalari yürüttüklerini ifade eden Prof. Dr. Hasirci, kitaplarin da bu projelerin devami niteliginde oldugunu aktardi.

Prof. Dr. Hasirci, “Sadun Ersin, Önder Küçükerman ve Fikret Tan, Türkiye’de tasarim ve içmimarlik alaninda çok önemli çalismalara imza atan, öncü projeler gelistiren, hepimizin büyük saygi duydugu isimler. Onlarin hayatlarini, çalismalarini, ülkemize kazandirdiklari degerleri konu alan kitaplar hazirlamak, bizleri çok mutlu etti. Kitaplarimizi, yayin.ieu.edu.tr adresinden ya da kitabevleri araciligiyla satin almak mümkün” diye konustu.

Kaynak: İHA