Bursa'da Hayat Ögrenciye Güzel

Bursa Büyüksehir Belediyesi, sosyal etkinliklerden burs destegine, indirimli su ve ulasim fiyatlarindan ücretsiz farkli uygulamalara kadar her alanda ögrencilere ayricalikli firsatlar sunuyor.

Bursa'da Hayat Ögrenciye Güzel
Anaokulundan BUSMEK ile hayat boyu ögrenmeye kadar egitimin her kademesinde önemli yatirimlar yapan Büyüksehir Belediyesi sayesinde, üniversite egitimini Bursa’da almak gençler için ayricalik haline geldi. Uludag Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nde bugüne kadar egitim gören gençlerin hem ekonomik hem de sosyal anlamda desteklenmesi için farkli projeler üreten Büyüksehir Belediyesi, yeni egitim döneminde de üniversiteli gençlerin yaninda olacak.

Su fiyatlarinda indirim

Barinma sorunu yasayan üniversiteli gençlere yurt bulmalari konusunda destekler saglayan Büyüksehir Belediyesi, evlerde kiraci olarak kalan üniversiteliler için de önemli firsatlar sunuyor. Büyüksehir Belediye Meclisi’nin geçtigimiz yil aldigi kararla evlerde kiraci olan ögrenci abonelere, su fiyatlari yüzde 50 indirimli olarak uygulaniyor.

En ucuz ulasim

Üniversiteli gençlerin en önemli gider kalemlerinden birini sehir içi toplu ulasim ücretleri olustururken, Bursa Büyüksehir Belediyesi, üniversiteli gençlere de ucuz ulasim imkani sunuyor. 90 TL olarak uygulanan aylik ögrenci abonman karti ile 160 binis hakki bulunan ögrencilerin ulasim ücreti yaklasik 56 kurusa denk geliyor.

Bir ögün belediyeden

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Uludag Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde 2 ve Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde 1 noktaya kurdugu çorba çesmeleri sayesinde üniversiteliler, her gün bir ögünü ücretsiz yeme hakkina da sahip oluyor. Toplam 2 bin ögrenci her gün bu çesmelerden çorba ve ekmek alip, karinlarini bedelsiz doyurabiliyor.

10 bin ögrenciye burs

Bursa’da bir ilki hayata geçirerek kurdugu Bursa Kalkinma ve Egitim Kooperatifi ile mart ayindan itibaren 3000 üniversite ögrencisine aylik 500’er TL burs veren Büyüksehir Belediyesi, bu sayiyi da meslek lisesi ögrencilerini de ekleyerek yeni dönem için 10 bine çikardi. Yeni dönemde 5 bin üniversite ögrencisi Büyüksehir Belediyesi’nden aylik 500’er TL burs alacak. Bunun yaninda meslek liselerinin elektrik-elektronik teknolojisi, makine ve tasarim teknolojisi, bilisim teknolojileri, muhasebe ve finansman, çocuk gelisimi ve egitimi, yiyecek içecek hizmetleri, metal teknolojisi, motorlu tasitlar teknolojisi, moda tasarim teknolojileri, endüstriyel otomasyon teknolojileri, mobilya ve iç mekân tasarimi, tekstil teknolojisi, konaklama ve seyahat hizmetleri, gida teknolojisi, matbaa teknolojisi, plastik teknolojisi, tarim alani, metalürji teknolojisi, rayli sistemler teknolojisi ve gemi yapimi bölümlerini tercih eden ögrenciler de yeni dönemde burs desteginden yararlanacak. Bu bölümleri tercin eden 5 bin ögrenci aylim 300’er TL burs alacak. Burs basvurulari Eylül ayinda yapilacak ve ögrenciler www.bbbgenclikkulubu.com internet adresinden detayli bilgilere ulasabilecek.

Ücretsiz Bursa turlari

Büyüksehir Belediyesi, ayni zamanda sehir disindan gelen üniversitelilerin Bursa’nin tarihi, dogal ve turistik mekanlarini görüp tanimalari için ücretsiz tur programlari düzenliyor. Üniversiteliler, ‘Gençlik Bursa’da Yollarda’ projesi çerçevesinde 30’lu gruplar halinde her hafta çarsamba günleri Bursa’nin, cumartesi günleri ise Iznik’in tarihi degerlerini ücretsiz olarak gezebiliyor.

Sinav dönemi 24 saat hizmet

Gençlik merkezleri, millet kiraathaneleri ve kütüphanelerle gençlere konforlu ve güvenli ortamda ders çalisma imkani sunan Bursa Büyüksehir Belediyesi, vize ve final sinavlari döneminde de üniversitelileri yalniz birakmiyor. Sinav dönemlerinde Görükle Gençlik Merkezi’nde 24 saat hizmet uygulamasina geçilirken, çorba ve çay kahve ikramlari, ücretsiz internet ile ögrenciler ‘güvenli ve konforlu ortamda’ sinavlarina hazirlanabiliyor.

Okul ihtiyaçlari belediyeden

Egitimde firsat esitliginin saglanmasi amaciyla özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarina yönelik pozitif ayrimcilik yapan Burs a Büyüksehir Belediyesi, geçtigimiz yil baslattigi ücretsiz kirtasiye malzemesi destegini bu yil devam ettiriyor. Geçtigimiz yil hem küçük esnafa hem de ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amaciyla 20 bin çocuga 150’ser TL’lik kirtasiye çeki dagitan Bursa Büyüksehir Belediyesi, bu yil da 20 bin çocuga 300’er TL’lik çek dagitti.

Bu destekle ihtiyaç sahibi ailelere okul öncesi önemli bir katki saglayan Büyüksehir Belediyesi, sadece ilgili odaya kayitli kirtasiyelerde geçen çeklerle küçük esnafa da can suyu oldu.

Gelecege yatirim

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’yi bir üniversite kenti haline getirmek gerekli her türlü çalismayi yaptiklarini söyledi.

Gençlere yapilan yatirimin, gelecege yapilan en önemli yatirim oldugunu hatirlatan Baskan Aktas, Bursa’da kentlesmeden çevreye, ulasimdan kirsal hizmetlere kadar farkli alanlarda akademik temelli tespitler yapmak, projeler gelistirmek ve uygulamak amaciyla Uludag Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi ile isbirligi protokolü imzalandiklarini hatirlatti. Gençlik Kulübü mobil uygulamasi ile de üniversiteli gençlere birçok magaza ve kitapevinden indirimli alisveris imkani sunduklarini hatirlatan Baskan Aktas, “Üniversite egitimi için Bursa’yi tercih edecek gençlerimiz hiç tereddüt etmesin. Bursa tarihi ve dogal güzellikleriyle essiz bir kent olmanin yaninda gençlerimiz için de çok iyi egitim firsatlari sunuyor. Biz de Büyüksehir Belediyesi olarak sürekli gençlerimizin yanindayiz” dedi.

Kaynak: İHA