ATSO'dan Çevre Atagi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi, çevre ve temiz enerji konusunda Türkiye’de diger kurumlara örnek olacak çalismalara imza atiyor. Bir süredir üyelere yönelik yesil ekonomi ve sifir atik konusunda egitimler veren ATSO, hizmet binasinin çatisina günes enerji santrali kurulmasi için ihale sürecini baslatti. Ayni zamanda Odanin otoparkinda elektrikli otomobil sahibi üyelerin kullanmasi için sarj istasyonu kullanima açildi. Baskan Davut Çetin, “ATSO olarak çevreci dönüsüm hedefimizi Odamizdan baslattik, sira sektörlerimize ve üyelerimize dönük projelerde” dedi.

ATSO'dan Çevre Atagi


ATSO hizmet binasi GES proje ihalesi

Baskan Davut Çetin, “24. Grubumuz, Yenilenebilir Enerji alaninda önemli çalismalar yürütüyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi hizmet binasi çatisina 220 kWe (ac güç) / 248,52 kWp (dc güç) gücünde GES kurmak için ihale sürecini baslattik. Bu süreci tamamiyla meslek komitemizin görüs ve önerilerine göre yürüttük. Bu yatirimla odamizin elektrik ihtiyacini günes enerjisiyle karsilayacagiz. Firmalarimiz Odamiz web sayfasindan ihale ile ilgili gerekli bilgileri duyurular bölümünden alabilirler” dedi.

Oda’nin eskiyen hizmet araçlarinin yerine elektrikli araçlar aldiklarini belirten Davut Çetin, yine üyelerin ve vatandaslarin kullanimi için Oda’nin otoparkina sarj istasyonu kurduklarini bildirdi.

Yesil ve çevreci oda

ATSO’nun Türkiye’nin en yesil ve çevreci kurumu olma hedefiyle bu alanda birçok çalisma baslattigini vurgulayan Davut Çetin sunlari söyledi;

“Çevre Mühendisleri Odasi Antalya Subemizle birlikte yaptigimiz egitim programi ile üyelerimizi ve çalisanlarini bu alanda bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Iklim degisikliginin ekonomiye etkileri, “sanayinin çevresel rotasi, döngüsel ekonomi, tarimda verimli kaynak kullanimi, gelecegin Antalya’sinda çevre ve turizm iliskisi, bütüncül su yönetimi gibi egitimler yapildi. Bu egitimleri çevre ve ekonominin birbirinden ayrilamaz bir bütün oldugu bilinciyle yapiyoruz.Çalisanlarimiza yönelik Yesil Ofis ve Sürdürülebilir Ofis Yönetimi egitimlerimiz devam ediyor. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligindan almis oldugumuz ‘’Sifir Atik Belgesi’’ bünyesinde geri dönüsebilir atiklarimiz ekonomiye kazandirilmaktadir. Elektronik atiklarimizi TEGEV’e bagislayarak ögrencilerimize nitelikli egitim destegi saglanmistir.”

Antalya örnek sehir olacak

Halen Avrupa’dan Çin’e ciddi bir kurakligin tarim üretimini tehdit ettigini, iklim degisikligi konusunda tüm dünyanin kafa yordugunu belirten Davut Çetin, “Odamizin 2019 yilinda baslattigi Antalya Çevreci Dönüsüm çalismalari devam ediyor. Basta Valimiz, Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere 80 kurum ve kurulustan 100’den fazla uzman, ögretim üyesi, STK baskani veya temsilcisi, kamu kurumlarimizdan temsilciler ile önce Antalya Çevreci Dönüsüm Çalistayi’ni gerçeklestirdik, akabinde Antalya Çevreci Dönüsüm Platformu’nu kurduk. Platform Antalya’nin gelecekteki yol haritasini çikarmak için çalismalarini sürdürüyor. Böyle bir birlikteligi saglamak bile basli basina bir basaridir. Antalya’nin kurumlari ve isletmeleriyle çevre alaninda Türkiye’ye örnek olacagina inaniyorum. GES yatirimimiz bu yolda attigimiz yeni bir somut adimdir. Bu birliktelige ve projelerimize katki veren herkese, komitelerimize ve firmalarimiza tekrar tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA