AK Parti Heyeti Basinla Bulustu

AK Parti Milletvekilleri ve Il Baskani kentte görev yapan basin mensuplariyla bir araya geldi. Milletvekilleri kentte yapilan yatirimlari degerlendirdi.

AK Parti Heyeti Basinla Bulustu
AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Yunus Kiliç ve Il Baskani Adem Çalkin, düzenlendikleri basin toplantisinda AK Parti hükümetleri tarafindan Kars’ta hayata geçirilen projeler, ihale asmasindaki projeler ile yapilan yatirimlarla ilgili bilgi verdi.

Karayollari 18. Bölge Müdürlügü Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantinin açilisinda konusan AK Parti Il Baskani Adem Çalkin, AK Parti hükümetleri döneminde Kars’a önemli yatirimlar yapildigini söyledi.



Baskan Adem Çalkin, “Kars genelinde ihya ve insa dönemi devam ediyor. Ilçelerimiz, köylerimiz, beldemiz, sehir merkezi hem hükümetin yatirimlari, hem de yerelde belediyelerimizin, Özel Idaremizin çalismalariyla, her ablamda yapilan yatirimlarla hiz kesmeden devam ediyor. bu yil çok bereketli bir yil oldu. çiftçimizin yüzü güldü. Merkezde kayyum ile birlikte belediyemizin de bir çok mahallede, bir çok cadde de çalismalari söz konusu, uzun yillar hizmet veremeyen bir belediyeden birden bire bütün hizmeti alma noktasina gelince caddeler sokaklar insaat alanina döndü” dedi.

“Çiftçilerimizin yüzü güldü”

Bugday üretimin çiftçilerin yüzünü güldürdügüne dikkat çeken Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyon Baskani Prof. Dr. Yunus Kiliç, “Cografyamizda bu yil bolluk ve bereket var. Rekoltelerimiz yüksek, geçen yil 16,5 ton Türkiye’de bugday üretimi olacakken, bu yil 20 milyonu geçiyoruz. Kars’ta öyle, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ajansi’ni ziyaret ettik. TMO Genel Müdürü bizzat Kars’a geldi. Burada alimi baslattik. Uzun yillardir TMO’nun Kars’ta bir alimi yoktu. Bu yil interaktif olarak Kars’in her noktasinda, her bölgesinde, köylümüze, üreticimize en yakin noktalarda onlara zahmetsiz ve masrafsiz ürünlerini alabilme imkanini sagladik. Gittik yerinde izledik, nasil gidiyor bu isler çiftçimizin son derece mutlu oldugunu, memnun oldugunu gördük. Birde üreticilerimizin girdi maliyetleri artti. Biz hububat fiyatlarini 2 lira 25 kurustan, 7 lira 40 kurustan alim yapiyoruz. Yani yüzde 240’lik bir artis yapildi. Evet girdi maliyetleri artti ama vatandasin cebine giren de artti” diye konustu.

Son olarak söz alan Milletvekili Ahmet Arslan, “Bulundugumuz konjektörde yaklasik 2,5 yildir hem Türkiye, hem Dünya pandemiden çok etkilendi. Hamd olsun dünya pandemi ile birlikte tedarik zincirindeki aksama ve kirilmalara bagli olarak çok büyük sikintilar, bazi yerlerde tabiri caizse açliklar yasiyorken, Türkiye bunu çok basarili bir sekilde idare etti ve basarili bir sekilde asmis oldu. bunun yani sira özellikle cografyamizdaki, zaten dünyanin bu cografyayi karistirmak amaciyla yürüttügü savas girisimlerinin yani sira Ukrayna-Rusya savasi da bölgemizdeki dengeleri çok alt üst etti. Hamdolsun ki Cumhurbaskanimizin liderliginde özellikle bu süreçleri yürütmek, 2 ülkenin barisini saglayabilmek, dünyanin huzurunu saglayabilmek açtigimiz tahil koridoruyla birlikte bu bölgede Türkiye’nin olmazsa olmaz oldugunu bir kez daha ortaya koymus olduk. Bütün bunlari yasamisken 2,5 yillik periyotta özellikle vatandasimiza dokunabilmek, vatandasimizin magdur olmamasini saglamak konusunda çok ciddi katkilar ve destekler verdik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA