Talas'ta Yollara Yesil Dokunus

Yesil alan çalismalarina hiz kesmeden devam eden Talas Belediyesi, ilçede refüjü olmayan önemli caddelere önce refüj yapti sonra da agaçlandirma ve peyzaj çalismasi gerçeklestirdi.

Talas'ta Yollara Yesil Dokunus
Yapilan çalismayla ilçenin önemli arterlerinden olan Papatya, Bilge Kagan, Sayer ve Karasu caddeleri hem trafik akisi yönünden güvenli hale getirildi hem de yesil bir görünüme kavusturuldu. Bu çerçevede toplam bin 250 agaç toprakla bulusturuldu.

Çinar, ihlamur, süs kirazi, disbudak basta olmak üzere 15 türde agaç dikilerek caddelerin yemyesil bir görümü kazanmasi saglandi.

Konuya dair degerlendirmelerde bulunan Baskan Yalçin, ‘Daha yesil bir Talas’ hedefiyle ilerlediklerini belirterek, ‘Ilk günden bu yana daha yesil bir çevre için sürekli agaç diktik, yeni parklar yaptik, eskileri gözden geçirerek daha kullanisli hale getirdik. Adeta buldugumuz her bos alani parka çevirdik. Simdi de refüjü olmayan caddelere refüj yaparak hem trafik akisini güvenli hale getirdik hem de agaç ve peyzaj çalismasi yaparak yesil bir görünüm kazandirdik” dedi.

Kaynak: İHA