Havuz Enfeksiyonlarina Dikkat

Dezenfeksiyonundan emin olunmayan havuzlara girilmemesi uyarisinda bulunan Prof. Dr. Can Polat Eyigün, “Bogaz agrisi, ishal, bulanti ve kusma ile seyreden hastaliklar görülebilir” diye konustu.

Havuz Enfeksiyonlarina Dikkat
Agustos ayinin bunaltan sicaklarindan kurtulmak isteyenler serinlemek için çareyi havuzlarda ariyor fakat özellikle yaz aylarinda, havuz suyu sebepli enfeksiyon oranlari artiyor. Havuz sularinin dezenfekte edilerek kullanildigini ifade eden Prof. Dr. Can Polat Eyigün, “Eger yeterince dikkat edilmez ise hasta veya tasiyici insanlardan suya karisan bakteri, virüs ve parazit gibi etkenler saglam insanlari hasta edebilmektedir. Bogaz agrisi, ishal, bulanti ve kusma ile seyreden hastaliklari görülmektedir” seklinde konustu.

“Islak mayo ile oturmayin”

Kulak zarinda delik olan kisilerde mikroplarin orta kulak iltihabina yol açabilecegini söyleyen Beykent Üniversitesi Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmani Prof. Dr. Can Polat Eyigün, “Bir diger problem ise islak mayo ile uzun süre oturmak ürogenital enfeksiyonlara yol açabilmektedir. Sonuç olarak havuz suyunun dezenfeksiyonundan emin olmadigimiz havuzlara girilmemelidir. Islak mayo ile oturulmamalidir” dedi.

Kaynak: İHA