TMO Kabuklu Findik Alimina Basladi

Zonguldak’ta Toprak Mahsulleri Ofisi kabuklu findik alimina basladi.

TMO Kabuklu Findik Alimina Basladi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, 22 Agustos itibariyla Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) findik alacagini açiklamasinin ardindan findik alimlarina baslanildi. Zonguldak’in Alapli ilçesi bulunan TMO ambarinda 2022 ürünü, findik alimina basladi.

Internet üzerinden sira alan findik üreticileri, sabah erken saatlerden itibaren findiklarini TMO depolarina götürmeye basladi.

TMO çalisanlarinin yaptigi kontrollerde findigin nem ve randiman durumuna göre fiyat belirleniyor. TMO yetkilileri, levant kalite findigin kilograminin 50 liradan alindigini, alim sartlarinda yer alan randiman ve nem oranlarina göre fiyatlarda degisiklik oldugunu bildirdi.

Findik üreticisi Ibrahim Yilmaz, findigini ilk defa TMO’ya getirdigini söyledi.

Yaman findik üreticilerinin TMO alimlarina yogun ilgi gösterdigini ifade ederek, "Su anda 2000 kilogram findigim var. Devletimizden Allah razi olsun. 50 randiman geldigi için benim findigimi 50 Tl aldilar. Çok memnun olduk. Allah razi olsun” diye konustu.

Findigi nemli çiktigi için ürününü satamayan ve geri götürmek zorunda kalan Hatice Dursun, "Çok memnunuz Allah devletimizden razi olsun. Su an findigimizi satamadim, suç benimdir. Bir gün daha fazla kurutacaktim, kurutamadim. Hata benim, onlarin degil" seklinde konustu.

TMO Ankara Basmüdürü Mustafa Öztürk de ”Findik alimlarimiz Alapli’da bugün itibaren baslamistir. Üreticilerimiz hayirli olsun, Üreticilerimiz findik alimindan önce randevulari alip ve hesaplarini açtirip geldikleri zaman sorun yasamadan alimlari gerçeklestirecektir” dedi.

Kaynak: İHA