Salkim Güvesiyle Mücadele Tarla Gününde Anlatildi
Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, Salkim Güvesi ile Biyoteknik Mücadele projesi çerçevesinde tarla günü düzenlendi.

Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile Denizli Büyüksehir Belediyesi ortakligiyla Sarayköy ilçesine bagli Tepeköy Mahallesi’nde yürütülen “Biyoteknik Mücadelenin Yayginlastirilmasi" projesi çerçevesinde tarla günü düzenlendi.
Düzenlenen tarla gününe Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Sarayköy Kaymakami Celalettin Cantürk, Tarim ve Orman Il Müdürü Sakir Çinar, davetliler ve üreticiler katildi.
Tepeköy Mahalle Muhtari Eroglu, çiftçilerin en büyük korkularindan birinin salkim güvesi oldugunu ifade ederek, bu hasereyle mücadeleye büyük katkilari olan Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’a ve emegi geçenlere tesekkür etti. Bornova Zirai Mücadele Arastirma Enstitüsü Müdürlügü’nden Dr. Ferhunde Özlem Altindisli ise, saglikli ve güvenilir ürün elde etmek için zirai ilaçlama yerine biyoteknikle mücadelenin bilimsel metodlarla arastirilarak daha dogru bir yöntem oldugunu tespit ettiklerini söyledi.
Denizli Tarim ve Orman Il Müdürü Sakir Çinar, Denizli’de üzüm üretiminin ülke üretiminde önemli bir yere sahip oldugunu belirtti.
Çinar, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Osman Zolan, Denizli’nin her metrekaresinde yatirimlara destek verdigi gibi tarimi, çiftçiyi, köylüyü unutmadi. Bu proje ile ortalama 9 defa ilaç atilarak yapilan salkim güvesi ile mücadelenin hiç ilaç atilmadan yapilabilecegini göstermis olduk. Bundan sonraki çalismalarimizi da tüm Denizli’ye yaymayi hedefliyoruz” dedi.
Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise çiftçilerin üretmesi için Büyüksehir Belediyesi olarak Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile koordinasyon içinde her türlü imkani saglamaya devam ettiklerini söyledi.
Daha saglikli ve verimli üretim için çiftçileri özellikle ilk kez uygulanacak yöntemlerle desteklemeyi amaçladiklarina dikkati çeken Baskan Zolan, “Bizim asil yaptigimiz farkli bir yürüyüse yol açmak. Salkim güvesi ile ilgili baslattigimiz proje çiftçilerimizin masrafini azaltmak, ilaçlama ile ilgili mesakkati yok etmektir. Ayrica özellikle kimyasal ilaçlarin çevreye verdigi zarari yok etmek, kaliteli ve daha saglikli ürünleri iyi fiyatla aliciya ulastirmaktir” diye konustu.
Konusmalarin ardindan biyoteknik mücadele yapilan bag alani gezilerek, feromon yayici tel hakkinda ve vatandasa ne gibi katkisi oldugu konusunda bilgilendirmeler yapildiktan sonra hatira fotografi çekimi ile tarla günü sona erdi.
