Ispanya'da Hayvan Dostu Boga Kosusu

Ispanya’da düzenlenen boga kosusu etkinligine katilanlar, bogalar yerine üzerine boga resmi çizilmis büyük bir toptan kaçti.

Ispanya'da Hayvan Dostu Boga Kosusu
Ispanya’nin baskenti Madrid yakinlarindaki Mataelpino kasabasinda hayvan dostu boga kosusu etkinligi düzenlendi.

Her yil geleneksel olarak düzenlenen San Bartolome Festivali’ne katilanlar kasabanin sokaklarinda bogalar yerine üzerine boga resmi çizilmis büyük bir toptan kaçti.

Top kosusu anlamina gelen “Boloencierro” adi verilen etkinlige katilan kosucular, üzerine boga resmi çizilmis olan 3 metre çapinda ve 30 kilogram agirligindaki plastik top tarafindan ezilmemek için mücadele verdi. Etkinlikte ayrica çocuklar için de küçük toplarin kullanildigi bir kosu yapildi.

Yerel yöneticilerin güvenlik amaciyla katilimcilara uyguladigi kask takma, spor ayakkabi giyme gibi zorunluluklarin yani sira kosu sirasinda fotograf ve video çekiminin yasakladigi etkinlikte geleneksel boga kosularinin aksine yaralanan olmadi.

Etkinlik ekonomik kriz nedeniyle ortaya çikti

Yillar önce ekonomik kriz nedeniyle Mataelpino Belediyesinin boga kosularina bütçe ayirmama karari almasi sebebiyle ortaya çikan top kosusu (Boloencierro) etkinliginin ilk olarak 2011 yilinda basladi.

Covid-19 salgini nedeniyle ara verilen etkinligin bu yil geleneksel boga güreslerinden daha çok ilgi gördügü belirtiliyor.

Dünya çapinda popüler hale geliyor

Mataelpino kasabasinda dogan Boloencierro etkinliginin yayilmaya baslayarak Madrid’deki 6 kasabada daha düzenlendigi ve bazi Asya ülkelerinde televizyonda yayinlandigi ifade edildi. Boloencierro etkinligi 2020 yilinda Forbes dergisi tarafindan Avrupa’nin en ilginç 10 spor etkinliginden biri olarak gösterilmisti.
Kaynak: İHA