Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri parçali yer yer çok bulutlu, ögleden sonra Bati Karadeniz (Sinop hariç), Orta ve Dogu Karadeniz kiyilari, Çorum, Çankiri, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Ankara’nin kuzeydogu, Kirikkale ve Kars’in kuzey ilçelerinin yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor.

Yurtta Hava Durumu


Hava sicakligi: Önemli bir degisiklik olmayacagi, yurdun kuzey kesimlerinde mevsim normalleri civarinda, diger yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle kuzeyli, Güneydogu Anadolu ile Dogu Anadolu’nun dogusunda güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette; Marmara’nin güneybatisi ve Kiyi Ege’de kuzey yönlerden, Dogu Anadolu’nun güneydogusunda güney ve güneybati yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Az bulutlu ve açik, zamanla parçali bulutlu, ögleden sonra kuzeydogu ilçeleri kisa süreli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 33

Istanbul: Az bulutlu ve açik, ögleden sonra parçali bulutlu 30

Izmir: Az bulutlu ve açik 34

Adana: Az bulutlu ve açik, ögleden sonra parçali bulutlu 36

Antalya: Az bulutlu ve açik 32

Samsun: Parçali zamanla çok bulutlu, dogu ilçeleri yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 29

Trabzon: Parçali zamanla çok bulutlu, ögleden sonra yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 28

Erzurum: Az bulutlu ve açik, ögleden sonra parçali bulutlu 33

Diyarbakir: Az bulutlu ve açik 41
Kaynak: İHA