Yolcu Dolu Otobüs Böyle Uçtu

Kocaeli’nin Derince ilçesinde yolcu dolu özel halk otobüsü, rampa yukari çikamayinca geri geri kayarak, yolcu dolu baska bir otobüse çarpti, ardindan 5 metre yükseklikteki bahçe duvarindan uçtu. Korku dolu anlar güvenlik kamerasina yansirken, 8 yolcu yaralandi.

Yolcu Dolu Otobüs Böyle Uçtu
Kaza, Kocaeli’nin Derince ilçesi Çenedag Mahallesi Esentepe Caddesi rampasinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 41 J 0469 plakali Engin Ayaz, idaresindeki özel halk otobüsü, rampa yukari dogru çikarken vitesi tutmadi. Aracin agzina kadar dolu olmasi sebebiyle hareket edemeyen araçtan bazi yolcular inmek istedi. Yolcular indigi esnada araç asagiya dogru kayarak ters yönde hareket eden 41 J 0237 plakali Hüseyin Nalbant idaresindeki yolcu dolu özel halk otobüsüne çarpti. Ardinda ise 5 metre yükseklikteki bahçe duvarindan asagiya uçtu. Durumu gören çevredeki vatandaslar 112 Acil Çagri Merkezine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen ekipler, kendi imkanlari ile araçtan çikan 8 yaraliya müdahale etti. Etrafta kosusturma hakimken, yaralilar ve aileleri korku dolu anlar yasadi. Kaza ani ise an be an kameralara yansidi, hafif ticari araç ise kazaya karismaktan son anda kurtuldu.

"Soför arabayi çalistiramayinca araç geri geri kayip benim arabama vurdu"

Kazaya karisan özel halk otobüsü soförü Hüseyin Nalbant, “41 J 0469 plakali araç yokus yukari seyir halindeyken durakta yolcu indirdi. Daha sonra hareket etti ve arabasi stop etti. Soför tekrar arabayi çalistiramayinca araç geri geri kayip benim arabama vurdu, ardindan ise 5 metre yükseklikten asagiya uçtu. Derince Belediyesi’nden buradaki duraklarin ivedilikle kaldirilmasini istiyoruz. Geçen sene de ayni yerde kaza oldu ve servis araci uçtu, bir kisi öldü. Benim aracimda hiçbir yarali yok. Diger araçta yaralilar var” dedi.

Engin Ayaz ise, “Yolcu indirdim. Aracim stop etti, çekmedi. Arabayi durdurma sansim yoktu” diye konustu.



"Otobüsün içi agzina kadar doluydu"

Kaza yapan araçta bulunan yolcu, “Soför hareket ederken aracin freni tutmadi. Hatta soför yanindaki kisiye ‘Vitesi attiramiyorum, ben nasil çikayim bu yokusu” dedi.

Biraz kayinca birkaç yolcu aracin hafiflemesi için indi. Insanlar inmeye baslarken araç kayarak bahçeye uçtu, ben de içindeydim. Otobüsün içi doluydu, ayakta da birçok yolcu vardi. Hatta insanlar çok fazla yolcu bindirilmesinden sikayet etti” seklinde konustu.

Öte yandan kaza ani güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi. Görüntülerde, yolcu dolu otobüsün geri geri kayarak site bahçesinden uçmasi yer aliyor. Kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA