MATSO'da 'KOSGEB Hizli Destek Programi' Dördüncü Basvuru Semineri
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi (MATSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) Antalya Il Müdürlügü isbirligi ile son basvuru tarihi 10 Agustos olan "KOSGEB Hizli Destek Programi" yeni basvuru dönemi bilgilendirme semineri düzenlendi.

MATSO Meclis Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen seminere MATSO Yönetim Kurulu Baskani Seydi Tahsin Güngör, KOSGEB Antalya Il Müdürü Dr. Ibrahim Ugur Erkis ve üyeler katildi.
Toplantinin açilisinda konusan MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör, KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli isletmelere yönelik çok güzel destekler sagladigini belirterek, “Üyelerimizin güncel KOSGEB desteklerinden yararlanmasi için çaba gösteriyoruz. Bunun için KOSGEB Il Müdürlügü ile birlikte ayda bir defa desteklerin anlatildigi seminer düzenliyoruz” dedi.
ATSO olarak gerçeklestirdikleri seminer ile isletmeler ile KOSGEB Antalya Il Müdürü Dr. Ibrahim Ugur Erkis’i bir araya getirdiklerini kaydeden Baskan Güngör, “Üyelerimiz ve halkimiz düzenledigimiz seminerlerde müdürümüze sormak istedikleri sorulari direk olarak sorabiliyorlar. Bu da katilimcilarimizin islerinin çözülmesinde büyük yarar sagliyor” diye konustu.
KOSGEB Antalya Il Müdürü Dr. Ibrahim Ugur Erkis’in MATSO üyelerinin desteklerden faydalanmasi için seminer ve bilgilendirme konusunda daima yardimci oldugunu kaydeden Baskan Güngör, “Erkis, Manavgat’imiza, odamiza, MATSO üyelerimize önem veriyor. Üyelerimizi bilgilendirmek için düzenledigimiz toplantilarda her zaman bizlere destek oluyor. Bu özveri için kendilerine çok tesekkür ediyorum” dedi.
Yeni basvuru dönemi ile ilgili bilgiler verdi
KOSGEB Antalya Il Müdürü Dr. Ibrahim Ugur Erkis ise MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör’ün daha fazla oda üyesinin KOSGEB desteginden faydalanabilmesi için çaba gösterdigini belirterek çalismalari ve çabalarindan dolayi Baskan Güngör’ü tebrik etti. MATSO ve KOSGEB isbirligi ile belirli araliklarla Manavgat’a gelerek destekleri anlattiklarini ifade eden Erkis seminer ve toplantilarin hep ilgi gördügünü söyledi.
Müdür Erkis, yaptigi sunumla "KOSGEB Hizli Destek Programi" yeni basvuru dönemi ile ilgili bilgiler verdi.
"Basvuru 10 Agustos’ta sona erecek"
Destek alacak program çerçevesinde isletmelerin son 12 aylik ortalama istihdamini korumasi gerektigini kaydeden Müdür Erkis, “Ise alinacak personelin son üç yilda SGK 4A çerçevesinde 180 prim gününden fazla çalismamis üniversite ya da mesleki teknik lise mezunu yeni personeli 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdü karsiliginda olacagini" söyledi.
Erkis, “Yeni istihdam edilecek herbir personel için mikro ve küçük isletmelere 100 bin TL faizsiz ve teminatsiz geri ödemeli destek verilecek. Mikro ölçekli isletmeler 2, küçük ölçekli isletmeler de 5 kisiye kadar bu destekten yararlanabilecek. Basvurular 10 Agustos’ta sona erecek” dedi.
