Çorum'un Içme Suyu Problemi Ortadan Kalkti

Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü, Çorum Koçhisar Baraji 2. Kisim içme suyu isale hattinin tamamlayarak içme suyu sorununa son verildigini açikladi.

Proje ile ilgili yazili açiklamalarda DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Projenin önemli asamalarindan birisi olan isale hatti tamamlanarak aritma tesisine su verilmeye baslanmis, tamamlanan tesislerimizin açilisi 13 Agustos 2022 tarihinde Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ve Tarim ve Orman Bakanimiz Prof. Dr. Vahit Kirisci’nin tesrifleri ile düzenlenen toplu açilis töreni ile gerçeklestirilmistir. Çorum’umuza ve hemserilerimize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Projenin bilesenlerinin tamamlanmasi ile Çorum il merkezinin 2050 yilina kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacini karsilayacagini vurgulayan Genel Müdür Akca, “Insaati tamamlanarak hizmet vermeye baslayan Çorum Koçhisar 2. Kisim içme suyu isale hatti ile Çorum Alaca Koçhisar Barajindan alinacak yillik 12 milyon metreküp su, 53 km uzunlugundaki isale hatti vasitasiyla Çorum Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Aritma Tesisine iletilmektedir. 17 Aralik 2021 tarihinden bugüne kadar 2 Milyon 576 bin metreküp Çorum il merkezinde yasayan vatandaslarimiza kaliteli içme suyu temin edilmistir. Çorum ilimize ve Çorumlu hemsehrilerimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA