Yeni Zelanda'da Sel Nedeniyle OHAL Ilan Edildi

Yeni Zelanda’da etkili olan siddetli yagislarin ardindan meydana gelen sel nedeniyle olagan üstü hal ilan edilirken, selden etkilenen bölgelerde 200 ev tahliye edildi.

Yeni Zelanda'da Sel Nedeniyle OHAL Ilan Edildi
Yeni Zelanda’da etkili olan siddetli yagislar nedeniyle meydana gelen sel sonucu evler ve yollar sular altinda kaldi. Nelson kentinde bulunan Maitai Nehri’nin sel nedeniyle tasmasinin ardindan ise Nelson ve ülkenin Bati kiyisinda olaganüstü hal ilan edildi. Yetkililer, nehir yakininda yasayan herkesin tahliye edilmesi için çalismalara baslarken, su ana kadar selden etkilenen Nelson’da yaklasik 70 ev ve bati sahilinde ise 140 evin tahliye edildigini bildirdi. Vatandaslara selden korunmalari için güvenli yerlere gidin çagrisi yapan yetkililer, insanlara köprülerden ve nehirlerden uzak durmalari konusunda da uyardi.

Yetkililer tarafindan yapilan açiklamada, ülkenin bati yakasindaki Buller bölgesindeki Westport kasabasindaki vatandaslarin, önümüzdeki persembe günü Buller Nehri’nin zirve seviyelere ulasmadan tahliye edilmesinin istendigi belirtildi.

Yeni Zelanda’da geçtigimiz yil haziran ayinda da meydana gelen sel nedeniyle binde fazla ev elektriksiz kalmis, 240’tan fazla hane tahliye edilmis ve egitime ara verilmisti.
Kaynak: İHA