Mus'ta Annelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Mus’ta çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan kandirilarak daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan annelerin evlat nöbeti devam ediyor.

Mus'ta Annelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor
HDP önünde evlatlarina kavusacaklari günü umutla bekleyen anneler, 69 haftadir eylemlerini sürdürüyor. Parti binasi önüne gelerek HDP ve PKK’dan çocuklarini isteyen anneler, HDP ve PKK’yi lanetledi. Evlatlarina geri dönmeleri için çagrida bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artik yeter, birakin evlatlarimizi" ve "Artik yeter, yakamizdan düsün" yazili dövizler açti. Evlatlarina teslim olmalari çagrisinda bulunan aileler, kararli bekleyislerini sürdüreceklerini ifade etti.

Agabeyi için eylem yapan Cuma Teker, "1,5 yildir HDP önünde eylem yapiyoruz. Hasret var, özlem var, agabeyimi bekliyorum. 8,5 yildir agabeyimi bekliyorum. Gelmesini istiyoruz. Insallah gelir devletimize teslim olur. Insallah bundan sonra devlete hayirli bir evlat olur" dedi.

Anne Naciye Sönmez Yildiz da, ogluna seslenerek, “Oglum, sesimi duyuyorsan gel. Seni orada kandiriyorlar. ‘Ceza var’ diyorlar, öyle bir sey yok. Devletimiz sefkatlidir. Gel teslim ol. Oglumu çok özledim. Gece yatiyorum agliyorum. Kalkiyorum diyorum Osman nerede. Beni dinle oglum gel. Devlet diyor gelin teslim olun. Sana ceza yok. Oglum gelene kadar eyleme devam edecegim” ifadelerini kullandi.

Semsettin Özcan ise 6 yildir oglundan hiçbir haber alamadigini söyleyerek, “3 yildir Diyarbakir ve burada nöbetteyim. HDP’nin önünde eyleme devam edecegim. HDP’den çocugumu istiyorum. HDP çocugumu verene kadar burayi terk etmeyecegim. Kar, kis, yaz demeden buradayim. Bu HDP’liler çocugumu niye götürdüler? Onlarin çocuklarinin basina gelseydi dünyayi koparmislardi. HDP, Kürt davasi için mücadele etmiyor. Bizde Kürt’üz yine bizim çocuklari götürüyorlar. Bunlar Allah’tan korkmuyorlar. Tek bir bayrak var, baska bayrak yok. HDP çocuklarimizi alip PKK’ya götürüyor. Allah onlarin belasini versin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA