Meksika'da Birçok Eyaleti Sel Vurdu

Meksika’da etkili olan siddetli yagislar birçok eyalette sele neden oldu. Ev ve isyerlerini su basarken, birçok araç sel sularinda mahsur kaldi.

Meksika'da Birçok Eyaleti Sel Vurdu
Meksika’nin birçok eyaletinde siddetli yagislar sele neden oldu. Sinaloa eyaletinde sel nedeniyle 193 evde hasar olusurken, Culiacan sehrinde sel sulari nedeniyle evlerinde mahsur kalan 118 vatandas ise Ulusal Muhafizlar tarafindan kurtarilarak barinaklara yerlestirildi.

Puebla eyaletinde ise yagislara kuvvetli rüzgar ve dolu eslik ederken, eyaletin baskenti Puebla sehrinde cadde ve sokaklar sular altinda kaldi. Trafikteki birçok kisi, araçlarinda mahsur kalarak ekiplerden yardim istedi. Kötü hava kosullari trafik kazasina yol açarken, siddetli rüzgar nedeniyle 3 agaç devrildi.

Sel sulari 50 santimetre yükseklige ulasti

Jalisco eyaletinin Zapopan sehrindeki selde ise yüksekligi 50 santimetreye varan su seviyesinin cadde ve sokaklarda ulasimi olumsuz etkiledi. Zapopan sivil savunma ekipleri, selde mahsur kalan 4 araçtaki vatandaslari kurtarirken, sehrin bazi caddelerinde sel nedeniyle çukurlar olustu.

San Luis Potosi eyaletinde, dün gece yapilmasi planlanan konserden hemen önce baslayan saganak yagis nedeniyle söz konusu konser iptal edilirken, yüzlerce izleyici, sular altinda kalan konser alanindan tahliye edildi.

Kötü hava kosullari devam edecek

Ülke genelindeki yagislarin neden oldugu olaylarda can kaybi bildirilmezken, Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi, yagisli ve firtinali hava kosullarinin önümüzdeki günlerde de etkili olmaya devam edecegini açiklayarak önlem alinmasi çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA