Kil Kas Teknigine Yogun Ilgi

Ünlülülerin güzellik merkezi Dalmis Beauty isletmecisi modaci Mehmet Sait Dalmis, son dönemlerde kadinlar tarafindan siklikla tercih edilen kil kas teknigi hakkinda bilgi verdi.

Kil Kas Teknigine Yogun Ilgi
Son dönemlerde kil kas teknigine ilginin arttigini kaydeden Dalmis, teknigin agda ve dis açma kombinasyonunu kullanan bir epilasyon yöntemi oldugunu söyledi.

Esasinda kil tekniginin, iki popüler teknigin en iyi yönlerini birlestiren bir epilasyon yöntemi oldugunu vurgulayan Dalmis, “Bunlar agda ve dis açma islemidir. Kombinasyon, istenmeyen vücut tüylerini almanin verimli, etkili ve uygun maliyetli bir yolunu olusturmaktadir. Burada kil tekniginin üst düzeyde uygulanmasi beraberinde önemli kazanimlari da getirmektedir. Kil teknigi, istenen sonuçlari elde etmek için hem mum hem de iplik kullanmayi içermektedir. Bu nedenle vücudun istenmeyen tüy olusumunun meydana geldigi tüm bölgelerine uygulanabilir. Teknik, kisa tüylere uygulandiginda en iyi sonucu verir. Çünkü tedaviden sonra geride uzun veya koyu kil kalmamasini saglar. Daha uzun veya daha koyu tüyleriniz varsa, uygulama sirasinda ipe veya agdaya dolanmamalari için tedavi baslamadan önce kesilmeleri gerekebilir. Burada profesyonellerin sürece dahil olmasi tam olarak talebinize uygun bir hizmet almanizi mümkün kilar” dedi.



“Kristaller yerine kati metal veya plastik killar kullaniliyor”

Kil tekniginin cildi eksfoliye ederek akne tedavisinin bir yolu oldugunu anlatan Dalmis, “Bu islem mikrodermabrazyona benzer, ancak kristaller yerine kati metal veya plastik killar kullanir. Islem, firçayi bir seferde birkaç dakika boyunca küçük dairesel hareketlerle yüzünüzden veya vücudunuzun diger kismindan geçirmeyi içermektedir. Bu, cilt hücrelerinin üretimini uyarir ve ölü cilt hücrelerinin cildinizin yüzeyinden uzaklastirilmasina yardimci olmaktadir. Bütün bu bilgiler isiginda kil tekniginin son derece titiz bir süreci beraberinde getirdigini rahatlikla ifade etmek mümkün olmaktadir. Bu yöntemin hem kisa hem de uzun tüylerin yani sira kalin ve ince tüylerin alinmasinda da etkili oldugu gösterilmistir. Yani vücudunuzdan ne tür tüy almak isterseniz isteyin, bu teknik isinize yarayacaktir. Bundan dolayidir ki son zamanlarda yogun bir düzeyde ilgi görmektedir" diye konustu.

Kaynak: İHA