Festivalde 'Hamlet' Gecesi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde düzenlenen 19. Uluslararasi Bodrum Bale Festivali, İçel Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Hamlet’ temsili ile devam etti.

Festivalde 'Hamlet' Gecesi


Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü tarafindan, Bodrum Belediyesi’nin katkilariyla düzenlenen 19. Uluslararasi Bodrum Bale Festivali sürüyor. Bodrum Kalesi Kuzey Hendegi’nde düzenlenen festival çerçevesinde William Shakespeare’in ölümsüz eserlerinden ‘Hamlet’ tragedyasinin bale uyarlamasi, Revaz Gabichvadze’nin müzigi, Nugzar ve Medeia Magalashvili’nin koreografisi, Savas Camgöz’ün sahne ve Sevtaç Demirer’in kostüm tasarimiyla İçel Devlet Opera ve Balesi tarafindan sanatseverlerin begenisine sunuldu. Yogun ilginin oldugu temsilde, koltuklarin tamamina yakini doldu.

Iki perde olarak baleye uyarlanan eserde Burak Serkan Cebeci ve Ozan Demirbas ‘Hamlet’, Tugay Ak ‘Claudius’, Niyazi Cingöz ‘Laertes’, Tutku Tümen ve Yukiko Ito ‘Ophelia’, Özlem Senormanlilar ve Risa Ochiai ‘Gertrude’, Görkem Cengiz ‘Polonius’, Tolga Ergen ‘Mezarci’ ve Miray Boyacioglu ‘Hayalet Baba’ rollerini canlandirdi. Sanatçilarin performansi büyük begeni topladi.

Festivalin kapanisi, 19 Agustos’ta Istanbul Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Güldestan’ eseriyle yapilacak.
Kaynak: İHA