BILSEM Ilki Basardi, 2 Basvuru Ile Ödül Aldi

Düzce Bilim Sanat Merkezi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan düzenlenen patent ve faydali model yarismasinda iki basvuruyla finale kalan tek kurum oldu. Finalde ise ise basvurusu da ödüle layik görüldü.

BILSEM Ilki Basardi, 2 Basvuru Ile Ödül Aldi
Yaptigi birçok faydali model ve bulus ile dikkatleri üzerine çeken Düzce Bilim Sanat Merkezi (BILSEM), Türkiye Patent ve Marka Kurumunun düzenledigi 1. Ulusal Liselerarasi Patent ve Faydali Bulus Yarismasina iki bulus ile basvuru yapti. Türkiye genelinde bin 35 patent basvurusunun yaristigi yarismada 30 bulus ise finallerde yarismaya hak kazandi. Ankara’da Türk Patent ve marka Kurumunda 16 Agustos 2022 tarihinde yapilan ve Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Mahmut Özer ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in da katildigi finallerde ise bir ilk yasandi. Ilk defa bir kurumun iki bulusu finallerde yarismaya hak kazanirken BILSEM ögrencileri Sevval Tas ile Nartkan Dengin’in buluslari yarismada 4.’lük ve mansiyon ödüllerini kazandi.

Danismanligini BILSEM ögretmeni Adem Akkus’un yaptigi buluslarin ödüllerini Milli Egitim Bakani Özer ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakani Varank’in elinden alan ögrenciler büyük mutluluk yasadi. BILSEM Müdürü Kenan Göktepe ise yaptiklarini buluslar ise ödül almaya hak kazanan ögrencilerine ve danisman ögretmen Adem Akkus’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA