SIAD'dan Türkeli'ye 50 Milyon Liralik Yatirim

Sinoplu Is Adamlari Dernegi (SIAD) tarafindan Türkeli ilçesine 50 milyon TL’lik yatirimla kereste fabrikasi kurulacak.

SIAD'dan Türkeli'ye 50 Milyon Liralik Yatirim
SIAD tarafindan yönetim kurulunun katilimiyla Sinop’un Türkeli ilçesinde fabrika lansman programi düzenlendi.

Ilçedeki 15 Temmuz Sehitleri Kent Meydani’nda düzenlenen programda, SIAD Baskani Turgay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Türkeli ilçesine 50 milyon liraya mal olacak ve 100 kisinin istihdam saglayacagi kereste fabrikasinin kurulacagini duyurdu.

Baskan Turgay Öztürk, gazetecilere yaptigi açiklamada, yaklasik bir yildir süren istisareler sonucunda, 7 milyon 500 bin lira kurulum sermayesi ve 40 milyon lira isletme sermayesi ile orman ürünleri sirketinin temellerinin olusturuldugunu söyledi.

Öztürk, “Hedefimiz, Türkeli ilçesinde kuracagimiz fabrikayi 2023’ün ilk çeyreginde açilisini gerçeklestirmek. Burada yilda 50 bin metreküp imalat yapmayi planliyoruz. Ilk etapta planladigimiz imalat, mobilya sektörü. Bununla birlikte insaat sektörüne hitap edecek bir tesis haline getirecegiz. Olusturacagimiz ürünlerin yüzde 50’sini yurt disina ihracat edecegiz. Suanda genel merkez olmak üzere 350’ye yakin üyemiz var. Ama bu proje, yönetim kurulu arkadaslarimizla gerçeklestirdigimiz bir yatirim olacak” ifadelerini kullandi.

Öztürk, Türkeli ilçesinde hedeflenen yatirimin ardindan Sinop’un farkli bölgelerinde de yatirim yapmayi planladiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA