Kahramanmaras'ta Dagitilan Biberde Hasat Basladi

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi’nin tarima ve üreticiye destekleri çerçevesinde dagittigi biberlerde hasat basladi.

Kahramanmaras'ta Dagitilan Biberde Hasat Basladi
Mahalle ve Tarim Hizmetleri Dairesi Baskanligi koordinesinde Onikisubat ve Türkoglu’nda çiftçilere dagitilan 2,5 milyon adet biber fidesinde hasat heyecani basladi.

Çiftçilere yüzde 80 hibe ile saglanan cografi isaretli ‘Kahramanmaras Kirmizi Biberi’ fide destegi, geleneksel ürünün üretim hacminin artirirken; üreticiye de önemli bir katki sagliyor.

Mahalle ve Tarim Hizmetleri Dairesi Baskanligi’ndan üreticilere saglanan fide destegiyle ilgili yapilan açiklamada, “Büyüksehir Belediyesi olarak üreticimizin yanindayiz. Her yil düzenli olarak gerçeklestirdigimiz ‘Kahramanmaras Kirmizi Biberi’ fidesi destegimiz 3 yilda toplamda 6,5 milyona ulasti. Bu ürünümüzün her geçen yil katma degerini ve pazar payini artirmayi hedefliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA