Genç ASRIAD Van Subesi Törenle Açildi

Van’da Asrin Isadamlari Dernegi (Genç ASRIAD) Subesi yapilan törenle hizmete açildi.

Genç ASRIAD Van Subesi Törenle Açildi
Dünya genelinde 3 temsilcilik, Türkiye içinde 6 subesi bulunan Genç ASRIAD, 7’nci subesini Van’da açti. Van TSO’da yapilan açilisa Genç ASRIAD Genel Baskani Mustafa Inan Güleç, Van Milletvekili Irfan Kartal, Denizcilik Fakültesi Dekani Fevzi Özgökçe, is adami Zahir Kandasoglu ile çok sayida davetli katildi.

Burada konusan Genç ASRIAD Genel Baskani Mustafa Inan Güleç, Türkiye genelindeki 7’nci subelerini Van’da açtiklarini belirterek, “Sube temsilciliklerimizde yapilacak olan bütün islerde beraber olacagiz. Bizler her ne kadar yeni olsak da 30 yili askin bu isin içinde olan abilerimizle beraber yol aliyoruz. Genel merkez olarak 35 kisilik yönetim kurulu üyemiz var. Saydigim bu 35 kisi yilda 4 milyar liranin üzerinde finans yüklemesi yapiyor. Van ilimizin tarim ve hayvancilik potansiyelinin çok yüksek oldugunu gördük. Genç arkadaslarimizla bu konu üzerinde çalisip sanayi düzeyinde devam etmek olacaktir. Genç ASRIAD olarak Van’da çok büyük ve basarili islere imza atacagiz” dedi.

Genç ASRIAD Van Sube Baskani Servet Dogaç ise Van’in ekonomisine yön verme konusunda talipli olduklarini belirterek, “Bizler nitelikli genç is insani olarak son zamanlardaki küresel ekonomik buhranin sonsuz sonuçlarini gözeterek görüs ve fikirlerinize sunacagimiz. Yeni projelerimiz ve istidam alanlarimiz ile bölge ve ülke ekonomisine katkida bulunacagimiz ve ayni zamanda nitelikli fikirlerle de mütesebbis gençlerimizle inoaktif bir köprü kuracagimizi vurgulamak istiyorum. Van’daki genç is insanimizla birçok basarili isler ortaya koyacagiz” diye konustu.

Baskan Yardimcisi Furkan Görentas da yeni Türkiye’nin geleceginin dinamik gençlerle daha güçlü olacagini belirterek, “Ülkemizin 2023 hedefine ulasmasi ve daha sonra 2071 hedefine yol almasi büyük bir özveri ve çalismayla olacaktir. Dünyada ve Türkiye’de büyük bir sorun olan ekonomik buhranin önüne geçmek için sürdürülebilir islere imza atarken, dünyada hizla artan ekonomik rekabetin biz genç girisimcilerin önünü kesmeyecegini, azim ve çalismayla tüm zorluklari asabilecegimizi belirtmek istiyorum. Van’da gençlere daha çok yer verip istihdam alanlarini genisletecegimizi belirtmek isterim” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmanin ardindan subenin açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA