Tosya 2. Ipekyolu Fuari Açildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 2.’si düzenlenen Tosya Ipekyolu Fuari yogun bir katilimla açildi. Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, Tosya’nin içme suyu sorununu 1,5 aya kadar çözeceklerini kaydetti.

Tosya 2. Ipekyolu Fuari Açildi
12-19 Agustos 2022 tarihleri arasinda ‘Tosya Yola Iniyor’ sloganiyla düzenlenen 2. Ipekyolu Fuari’nin açilisina Kastamonu Vali Yardimcisi Ünal Kiliçarslan, Tosya Kaymakam Vekili Mesut Coskun, Kastamonu Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Yurt, Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, MHP MYK Üyesi Yüksel Aydin, MHP Kastamonu Il Baskani Emin Çinar, CHP Ilçe Baskani Ismail Okuducu, MHP Ilçe Baskani Suat Bazlamaçci, kamu kurum ve kurulus temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Tosya Ahi ve Yaren Ekibi tarafindan yöresel oyunlar sergilendi.

Yaren ekibi gösterilerinin ardindan konusan Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, göreve geldigi 3,5 yilini degerlendirerek, hizmet ve yatirimlar hakkinda katilimcilara bilgi verdi. Tosya’ya yatirimlarin araliksiz devam ettiginin altini çizen Baskan Kavakligil, Tosya’nin en önemli sorunlarindan birisi olan içme suyu kireç problemini yaklasik 1,5 aya kadar çözülecegini söyledi.

Yine ilçenin eksiklerinden yüzme havuzunun yüzde 98’inin tamamlandigini söyleyen Baskan Kavakligil, her vatandasin yüzme havuzunun faaliyete geçmesiyle yüzme ögrenebilecegini kaydetti.

Protokol konusmalarinin ardindan 2. Tosya Ipek Yolu Fuar açilis kurdelesi protokol ve ziyaretçilerin katilimi ile kesildi. Açilisin ardindan protokol üyeleri ve katilimcilar, stantlari gezerek esnaflara bereketli ve bol kazançlar diledi. 60 standin yer aldigi 2. Ipekyolu Fuari, 19 Agustos 2022 tarihine kadar ziyarete açik olacak.
Kaynak: İHA