Sungurlu'da Karpuz Hasadi Basladi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde geçen sene 4 dekar karpuz üretimi denemesi yapan genç çiftçiler aldiklari güzel sonuçla bu sene üretimi 15 dekara çikartti.

Sungurlu'da Karpuz Hasadi Basladi
Karpuz üretiminin Adana, Bafra, Diyarbakir dan ibaret olmadigini, Çorum ve ilçelerinde de üretilebilecegini gördüklerini belirten genç çiftçiler, "Sungurlu’da Ziraat Yüksek Mühendisi Melih Basar Bey’in destek ve danismanligi ile bu isi basarili sekilde yürüttük ve hasat zamanimiz geldi. Baktat tesisleri karsisinda bulunan 15 dekar tarlamiz da üretim yapiyoruz, karpuzlarimiz çok lezzetli. Sungurlu halkimiza da bu lezzeti tattirabilmek için Cumartesi ve Persembe günleri pazara çikiyoruz. Ilçe manavlarimiz ve ilden gelecek pazarcilarimizi Sungurlumuza davet ediyoruz" seklinde konustu.

Ziraat Yüksek Mühendisi Melih Basar da, "Sungurlu sadece bugday ya da arpa üretim merkezi degil. On dilim kavunun yani sira sogan, pancar, nohut ve mercimek ekimi oluyordu. Ayçiçegi, tibbi aromatik bitkiler, misir ve karpuz bunlara eklendi. Danismanlik destegi ve bilinçli çiftçilikle sulu tarima geçerek Sungurlumuzun çesitlilikte daha iyi yerlere gelecegini düsünmekteyim" dedi.

Kaynak: İHA