Osmaneli'nde 3 Bin Kisiye Asure Dagitildi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Muharrem Ayi dolayisiyla Kaymakam Vekili Öznur Güler ve Belediye Baskani Münür Sahin 3 bin kisiye asure dagitti.

Osmaneli'nde 3 Bin Kisiye Asure Dagitildi
Belediye binasinin önünde kurulan çadirda Güler ve Sahin kendi elleriyle asure dagitti.

Asure ikrami sonrasi tüm hemsehrilerin Muharrem Ayi’ni kutlayan Baskan Sahin, "Asure dagitiminin baris ve kardeslige vesile olmasini temenni ediyoruz. Muharrem ayi kutsaldir. Vatandaslarimizla kucaklastigimiz ve bir arada oldugumuz önemi ve anlami büyük bir gün. Bu paylasimi hep birlikte yasamaktan mutlu olduk. Asure gününün kültürümüzde önemli bir yeri var" dedi.

Asurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuguna dikkat çeken Belediye Baskani, Münür Sahin “Asure hepimizin ortak degeri. Biz de bu gelenegi yasatarak vatandaslarimiza asure dagitiyoruz” diye konustu.

Asure dagitimi sirasinda vatandaslarla sohbet eden Kaymakam Vekili Öznur Güler, Muharrem Ayi’nin dayanisma, paylasma ayi oldugunu belirterek, “Halkimizin, vatandasimizin, yurttasimizin dostça kardesçe yasamalarini, ekmegini paylasabilmesini istiyoruz. O yüzden gelenegimiz geregi bugün asure dagitimini gerçeklestirdik.” dedi.

Kaynak: İHA