'Gökbey' Operasyonunda 2 Milyon Adet Captagon Ele Geçirildi

İçel’de bir tirda yapilan aramada 310 kilogram halinde posetlenmis 2 milyon adet captagon uyusturucu hap ele geçirilirken, 4 süpheli gözaltina alindi. Tirin yakit deposuna yapilan özel bölmeye saklanan captagonlar tek tek bulundugu yerden çikarilirken, ’Gökbey’ ismi verilen film gibi operasyon ani ise kameralara saniye saniye yansidi.

'Gökbey' Operasyonunda 2 Milyon Adet Captagon Ele Geçirildi


Edinilen bilgiye göre, İçel Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Suriye’den gelen bir tirda yüklü miktarda uyusturucu bulundugunu tespit etti. Türkiye’ye giren tiri saniye saniye izlemeye alan polisler, bos olarak geldigi İçel’in merkez Akdeniz ilçesi otoban çikisindaki Hal Kompleksi Kavsagi’nda durdurdu. ’Black’ isimli narkotik köpeginin de katildigi ’Gökbey’ operasyonunda, tirin yakit deposunda oynamalar oldugu tespit edildi. Bunun üzerine detayli arama için emniyete çekilen tirin yakit deposunda zula oldugu belirlendi. Ekipler tarafindan açilan bölmede, posetler içinde paketlenmis 310 kilogram halinde 2 milyon adet captagon uyusturucu hap ele geçirdi. Haplar bulundugu yerden tek tek çikarilirken, film gibi yapilan operasyon ani ise kameralara saniye saniye yansidi. Uyusturucunun Suriye’den alinip Avrupa ülkelerine gidecegi ögrenildi. Olayla ilgili B.K., M.A, A.K. ve N.H. gözaltina alinirken, sorusturmanin sürdügü bildirildi.



Süleyman Soylu İçel polisini tebrik etti

Öte yandan, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Twitter hesabindan yapilan basarili operasyonu kutladi. Soylu, "Uyusturucuyla mücadelemiz, hiz kesmiyor. İçel Akdeniz ilçesinde takip sonucu bir tirda yapilan aramada yasadisi yollarla ülkemize giren ve yurt disina gönderilmek istenen 310 kilo (2 milyon adet) captagon hap ele geçirildi, 4 kisi gözaltinda. İçel Emniyetimize tebrikler" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA