Cumhurbaskani Erdogan'dan 6'Li Masaya Gönderme Açiklamasi 'Bundan Sonra Arkadan Nal Toplayacaklar'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Çorum’da katildigi toplu açilis töreninde yaptigi açiklamada, "Artik CHP ve sürekâsi birakin ortaya fikir sunmayi, Türkiye’nin kazanimlarini engellemeyi, bundan sonra arkadan nal toplayacaklar. Zaten yaptiklari bir sey, ortaya koyduklari bir sey yok. Sadece laf, iftira" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan 6'Li Masaya Gönderme Açiklamasi 'Bundan Sonra Arkadan Nal Toplayacaklar'
Cumhur Baskani Recep Tayyip Erdogan, Çorum’da düzenlenen toplu açilis töreninde gündeme dair açiklamalarda bulundu. Cumhurbaskani Erdogan, "Partimizin kurulusunun 21. yil dönümüne yarin ulasacagiz. Pazartesi Ankara’da 21. yasimizi özellikle farkli bir sekilde, sanimiza ve serefimize uygun bir sekilde idrak edecegiz. Merhum Neset Ertas, ‘ask ile çalisan yorulmaz’ diyordu. Biz de 14 Agustos 2001’de hangi heyecanla yola çiktiysak bugün de ayni heyecani yüregimizde tasiyoruz" dedi.



"Birileri masa kurup, sabah aksam iftira üretirken biz eser üretiyor, hizmet üretiyoruz"

Türkiye’yi dünyanin ilk 10 ekonomisinden biri yapmanin mücadelesini verdiklerini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, konusmasinda sunlari kaydetti:

"Surada bir poster görüyorum, ’6’li masa menüsü’ diyorlar. Siz bu menüyü görmüssünüzdür. Ne var bu menüde yalan çorbasi var, koltuk kebabi, kandil dolmasi, laf salatasi, SELO kahvaltisi, Washington portakali var. Ye yiyebildigin kadar. Buradaki posterde de ‘leblebi koydum tasa, ye basa basa, agzinizla kus tutsaniz size oy yok, altili masa.’ Burasi, yigidin harman oldugu yer, kolay degil. Bundan 21 sene önce gönülleri fet etmek, kalplari kazanmak için nasil bir azme sahipsek bugün de ayni kararlilikla yolumuzda yürüyoruz. Aradan geçen yillarda zorluklarla karsilassak da Türkiye’ye hizmet davamizdan asla geri adim atmadik. Saldirilara maruz kalsak da milletimiz ve ülkemiz için hayal kurmaktan vaz geçmedik. Hep daha iyiye daha güzele ulasmanin, göz bebegimiz Çorum’u hak ettigi yere ulastirmanin mücadelesini verdik. Yol projeleriyle, çevre projeleriyle, konut projeleriyle sehirlerimizi yeniden ayaga kaldirirken gelecek kusaklara daha müreffeh bir ülke birakmak için gece gündüz demeden gayret gösterdik. Geriye dönüp baktigimizda ve geçmisle mukayese ettigimizde, elhamdülillah ülkemizin her karis topraginda mührümüzün oldugunu görüyoruz. Birileri masa kurup, sabah aksam iftira üretirken biz eser üretiyor, hizmet üretiyor, milletimizin dertlerine derman üretiyoruz. Birileri sahte gündemlerin pesinde ömür tüketirken biz Türkiye’yi dünyanin ilk 10 ekonomisinden biri yapmanin mücadelesini veriyoruz."

"Kurdugumuz iliskilerle diplomaside Türkiye’nin konumunu güçlendirdik"

Sinir içinde ve disinda terör örgütlerine nefes aldirmadiklarinin altini çizen Cumhurbaskani Erdogan, "Yeri geliyor, Ukrayna’dayiz, yeri geliyor Rusya’dayiz. Niye, çünkü biz Türkiye’yiz. Sinirlarimiz içinde terör örgütlerine nefes aldirmadigimiz gibi, sinirlarimiz disinda teröristlerin tepelerine tepelerine biniyoruz. Bunu bizden önce yapildigi gibi baskalarinin emanet silahlari ile degil, yerli ve milli imkanlarla imal ettigimiz helikopter, SIHA’larla yapiyoruz. 21 yil önce savunma sanayisi yüzde 70 disa bagimli bir ülkeyi dünyanin en modern silahlarini tasarlayan, üreten, ihraç eden bir ülke haline getirdik. Egitimde, saglikta, ulasimda, ticarette, enerjide ve daha pek çok alanda adeta çag atlattik. Kurdugumuz iliskilerle diplomaside Türkiye’nin konumunu güçlendirdik. Hadiseleri tribünden seyretmek yerine hadiselere müdahil oluyor, çözüm üretiyor, savasan taraflari dahi ayni zeminde bulusturabiliyoruz" diye konustu.



"Türkiye’yi çok farkli bir konuma tasiyacagiz"

Avrupalilar ’kisi nasil geçirecegiz’ diye karar kara düsünürken, biz simdiden enerji arz güvenligimizi garantiye alacak stratejik çalismalar yürütüyoruz" diyen Cumhurbaskani Erdogan, "Hayata geçirdigimiz boru hatti projeleri ile ülkemizi dogu ile bati arasinda en önemli enerji köprülerinden birine dönüstürdük. Daha önce kiralama ya da benzeri yöntemlerle gerçeklestirdigimiz arama-sondaj faaliyetlerini artik kendi gemilerimizle icra ediyoruz. Su anda 4 tane sondaj gemimiz var. Abdulhamid Han sifir kilometre. Iki tane sismik arastirma gemimiz var. Bu 6 gemimizle Akdeniz, Karadeniz’de arama ve tarama çalismalarini yapiyoruz. Insallah dogalgazi çikarttigimiz andan itibaren, bu ülke çok daha güçlü olacak ve halkimiza bunun yansimasi da farkli olacak. Su anda Abdulhamid Han’dan güzel haberler bekliyoruz. Nasil savunma sanayisinden ülkemizin makus tarihini yenmissek enerjide de Türkiye’yi çok farkli bir konuma tasiyacagiz."

"Bundan sonra arkadan nal toplayacaklar"

40 çesit üründe Tarim Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirime gittiklerinin müjdesini veren Cumhurbaskani Erdogan, "Insanlik son asrin en ekonomik firtinalarindan birini yasiyor. CHP ve masa arkadaslari sabah-aksam birbirlerine laf yetistiriyor. Bosuna ugrasmayin. Koyun, kuzuda yüzde 25 indirim yaptik. Pazartesi gününden itibaren büyük basta da yüzde 30-35 indirim. 40 çesit üründe Tarim Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirime gidiyoruz. Tarim Kredi Kooperatiflerinden alisverislerini rahatlikla yapabilirsiniz. Sekerinden pirincine kadar, zeytinyagi, ayçiçegi yagina kadar akliniza ne gelirse bunlari alabilirsiniz. Piyasalari böylece daha da rahatlatacagiz. Bazi zincir marketler kendilerini buna göre ayarlayacak. Artik CHP ve sürekâsi, birakin ortaya fikir sunmayi, Türkiye’nin kazanimlarini engellemeyi, bundan sonra arkadan nal toplayacaklar. Zaten yaptiklari bir sey, ortaya koyduklari bir sey yok. Sadece laf, iftira. Hepsini asacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA