Balikesir'de Organik Ürünler Ilgi Gördü

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, 10 yildan bu yana organik üretim yapan kirsal Kirtik Mahallesi çiftçileri büyük basari saglarken, bu yilin ürünleri de satilmaya baslandi. Burhaniye Belediyesi Kirtik Köyü Organik Tarim Pazar yerinde satisa sunulan ürünler büyük ilgi gördü.

Balikesir'de Organik Ürünler Ilgi Gördü
Ilçeye 17 kilometre uzakliktaki Kirtik mahallesinde üretilen organik ürünler ilgi gördü. Kirtik Köyü Organik Tarim ve Turizmi Gelistirme Dernegi çatisi altinda bir araya gelen çiftçiler, ürünlerini Pazar yerinde kendilerine ayrilan bölümde satmaya basladi.

Sebze ve meyveleri çesidine göre 10 ile 30 lira arasinda fiyatlarla satan çiftçiler ilgiden memnun. 10 yildan beri organik tarim yaptiklarini anlatan Ismail Deniz,”10 yildir organik tarimla ugrasiyoruz 2 yillik pandemi döneminde biraz duraklama odu. Su anda tecrübeli çiftçiler olarak organik tarim yapiyoruz. Ürünlerimiz pahali degil. Ürünlerimizin kilosunu 10 ile 30 lira arasinda satiyoruz. Her çesit ürünümüz mevcut. Müsterilerden daha fazla ilgi bekliyoruz” dedi.

Hasan Yilancioglu da, “ Biz Kirtik köyünde organik tarim yapiyoruz. Bu yilki ürünlerimizi satmaya basladik. Sag olsun insanlarin ilgisi de iyi. Her seyimiz var. Elma, erik, domates, biber her seyimiz var. Sarimsagimiza cevizimize kadar her seyimiz var” dedi.

Ibrahim Ibis ise,” Insan sagligi için organik tarim yapiyoruz. Pazarda ürünlerimizi satmaya basladik. Herkesi bu pazara bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA