DPÜ Takimlari Kütahya'daki Teknofest'te Yarisiyor

Teknofest çerçevesinde bu yil ikincisi Kütahya’da düzenlenen Uluslararasi Serbest Görev Insansiz Hava Araçlari Yarismasinda Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin Karanda ve Kizil Kuasar takimlari da yarisacak.

DPÜ Takimlari Kütahya'daki Teknofest'te Yarisiyor
Büyük Zaferin 100’üncü yili olmasi sebebiyle Kütahya’da gerçeklesen yarismaya, bu yil geçen yila göre yüzde 77 artis ile toplam 440 takim ve yaklasik 3 bin 500 ögrenci basvuru yapti. Aralarinda DPÜ takimlarindan Karanda ve Kizil Kuasar’in da yer aldigi takimin 98 takimin IHA’lari, 14 Agustos’a kadar bilimsel ve teknik ölçütlerine göre yapilacak degerlendirmelerde derece almaya çalisacak.

Büyük rekabet ve heyecanin yasanacagi yarismalarda takimlarin 50 bin Türk Lirasi’na kadar Performans, Mansiyon, Tesvik ve TUSAS ödülleri 14 Agustos 2022 tarihinde belirlenecek. Derece alan takimlar, ödüllerini 30 Agustos-4 Eylül tarihleri arasinda Samsun’da düzenlenecek Teknofest’te Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden alacak.

Aralarinda Rektör Vekili Prof. Dr. Gavas ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Göçmez’in de bulundugu protokol üyeleri Zafer Havalimanindaki açilisin ardindan Afyonkarahisar’a geçerek DPÜ’den Kizil Kuasar takiminin yarisacagi Teknofest Uluslararasi IHA Yarismalarinin da açilisini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA