239 Çiftçiye 21 Ton Arpa

Malatya Yesilyurt Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü ile Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan ortaklasa yapilan çalisma neticesinde, ilçede üretim yapan 239 çiftçiye, 22 kilogramlik çuvallarda 21 ton ücretsiz arpa teslim edildi.

239 Çiftçiye 21 Ton Arpa
Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, teslim töreninde yaptigi konusmada, “Tarimsal Üretim ve AR-GE sahasinda hasadi yapilan 21 ton arpayi 22 kg’lik çuvallarda 239 ailemize teslim ederek, tarim arazilerimizin hareketlenmesine yönelik desteklerimize bir yenisini daha ekledik” dedi.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, beraberinde Yesilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcilari ve Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Fevzi Çiçek ile birlikte Duruldu Mahallesini ziyaret ederek, hazirlanan arpa çuvallarini çiftçilere teslim etti.

Çiftçilere yönelik yapilan arpa yardiminda dolayi Çinar’a tesekkürlerini sunan Duruldu Mahallesi Muhtari Ugur Can, “Belediye baskanimizi ve degerli misafirlerimizi mahallemizde agirlamaktan onur duymaktayiz. Arpa yardimindan dolayi tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ise Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla ülke genelinde baslatilan tarimsal seferberlige imkanlari ölçüsünde destek olmaya devam ettiklerini söyledi.



Yesilyurt’taki atil vaziyetteki tarimsal alanlarin hareketlenmesi ve çiftçilere yönelik desteklerine araliksiz devam ettiklerini vurgulayan Çinar, “Tarimsal Hizmetler Müdürlügümüz ile Sosyal Yardim Isleri Müdürlügümüz tarafindan ihtiyaç sahibi çiftçilerimizin desteklenmesi noktasinda çok güzel bir çalisma baslatildi. Tarimsal Üretim ve AR-GE sahamizda hasadi yapilan 21 ton arpayi 22 kg’lik çuvallarda 239 ailemize teslim ederek çiftçilerimize yönelik desteklerimize bir yenisini daha eklemenin sevincini yasiyoruz. Arpalarimiz ilaçsiz oldugundan hayvan yemi olarak da degerlendirilebilecektir. Bilindigi üzere yine Tarimsal Üretim ve AR-GE sahamizda yetisen bakliyatlari paketler haline getirip Emanet Çarsimiz üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulastirarak sosyal belediyecilik hizmetlerine örnek gösterilecek bir projeyi gerçege dönüstürmüstük. Bu kez de hazirlanan arpa çuvallarini ihtiyaç sahibi çiftçilerimize teslim ederek hem üretimin tesvik edilmesi noktasinda ki çalismalara güzel bir katki sunduk hem de sosyal belediyecilikteki farkimizi ön plana çikarmis olduk. Tarimsal yatirimlarda en büyük paydasimiz olan Ilçe Tarim Müdürlügümüz, Yesilyurt Ziraat Odamiz ve Ziraat Mühendisleri Odasi Baskanligimizla isbirligi halinde yürüttügümüz bu tür çalismalarla Yesilyurt’u tarim kenti yapma hedeflerimize dogru güçlü ve saglam adimlar atiyoruz” diye konustu.

Yesilyurt’un tarimsal potansiyelini güçlendirecek projeleri teker teker gerçege dönüstürdüklerini hatirlan Çinar, “Kirsal kalkinmayi desteklemek, üretimi artirmak ve üreticiyi tesvik etmek adina 2019 yilindan bugüne kadar tarimsal hizmetlere çok büyük önem verdik. Fidan, fide, suluk ve tohum dagitimlarimizin yani sira teknik ve bilimsel desteklerimizle çiftçilerimizin daha fazla üretim yapmalari için her türlü destegi veriyoruz. Çuvallar haline getirdigimiz arpalarimizi da çiftçilerimize ulastirarak tarimsal desteklerimizin boyutunu gelistirmis oluyoruz. Tüm çiftçilerimize hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

Tarimin desteklenmesi noktasindaki yatirimlarindan dolayi Yesilyurt Belediyesine tesekkürlerini sunan Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Fevzi Çiçek de, “Geçmiste sadece alt ve üst yapi yatirimlari, yol yenileme, kaldirim düzenleme, temizlik ve çöp toplama islerini kapsayan kent belediyeciligi yapan yerel yönetimlerin hizmet anlayisi son yillarda ciddi bir degisiklige ugradi. Malatya, Büyüksehir Belediyesi statüsüne kavusmasindan sonra kirsal bölgelerdeki tarimla ilgili hizmetler ön plana çikmaya basladi.

Yerel yönetimlerimiz tarimla ilgili bir vizyon belirleyerek bu yöndeki katkilarini artiriyorlar. Tarimla ilgili hizmetlere çok büyük öncelik taniyan Yesilyurt Belediyemiz ise kirsal bölgelerde yasayan vatandaslarimizin dogduklari yerde hayatlarini idame ettirmeleri ve ihtiyaçlarini gidermeleri için güzel projeler yapip, desteklerde bulunuyor. Sebze ve meyve fidesi dagitimindan suluk ve tohum desteklerine kadar çiftçilerimizin daha fazla üretim yapmalari için destekte bulunmustu. Arpa dagitimiyla da bu desteklerine bir yenisini daha eklemis oldu. Baskanimiza ve ekiplerine tarima verdikleri önemden dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Küresel isinma ve iklim degisikliklerinden dolayi hayat kosullari ciddi seviyede degisiklige ugrarken tarimsal alanlardaki yatirimlar ve ar-ge projeleri bu çerçevede büyük önem tasimaktadir” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan hazirlanan arpa çuvallari Duruldu mahallesindeki çiftçilere teslim edildi.
Kaynak: İHA