Valide Hanim Camisi Ibadete Açildi

Bayburt’ta, Mustafa ve Mehmail Mangan kardesler tarafindan 2,5 dönüm arazide yapimina 2020’de baslanan Valide Hanim Cami ve Kuran Kursu binasi tamamlanarak hizmete açildi.

Valide Hanim Camisi Ibadete Açildi
Eski Devlet Bakani Faruk Nafiz Özak’inda katildigi açilista bir konusma gerçeklestiren, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Anadolu Irfan geleneginin örf ve adetlerinin hala sürdürüldügüne dikkat çekerek, “Bugün bu güzel günde özellikle bir vasiyetin yerine gelmesi hususunda özel önem atfedilen bir durumla bir aradayiz. Burada Mangan ailesinin önemli bir eserinin açilisi yapmak üzere toplandik. Öncelikle Mustafa ve Mehmail beyefendileri tebrik ediyorum. Mangan ailesine Allahtan nice nice böyle hayirli hizmetler yapmayi nasip etmesini de bundan sonra diliyorum. Hepimizin bildigi gibi Anadolu irfan geleneginde bir kabul vardir bu kabul özellikle vasiyet üzerine yapilan hayir hasenat islerinin, yasarken yapilan hayir hasenat hizmetlerinde çok daha iftar oldugu söylenir. Yani bu manada özellikle bu camimizin maneviyatinin çok yüksek olacagini ben Anadolu irfan gelenegini bilir muhasiri olarak veya bir söylemi olarak kabul ediyorum.“ dedi.

Vali Epcim çocuklarin kuran egitimi almasi için cami yaninda yaptirilan binanin önemli bir ihtiyaci karsilayacagini belirterek, “Bizler için en önemlisi de 4-6 yas Kuran-i Kerim egitimi alacak ögrencilerimizin gerçekten çok kaliteli bir ortama kavusacak olmalarinin mutlulugunu yasiyoruz. Su anda genellikle cami altlarinda verilen egitimlerle 4-6 yas egitimleri diyanet islerine bagli müftülügümüzce yapilmakta, bundan sonra çok daha kaliteli hizmet sunacagimizi sizlere beyan etmek istiyorum. Tabi ki 4-6 yas Kura-i Kerim egitimleri olmak üzere bütün dini egitimlerin, imam hatip liselerinin, irfan egitim, veren noktalarin gelisimi bizleri Anadolu da çokça memnun etmekte bu memnuniyetimizi de buradan ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tekrardan bu caminin varisi, Cevriye hanimefendinin vasiyeti üzerine yapan Mustafa beye, Mehmail beye tekrardan tesekkür ediyor, Bayburt halkinin derin sevgi ve saygisini kendilerine iletiyor sizlere de hayirli günler diliyorum.” diye konustu.

Konusmalarin ardindan dualar esliginde açilisin gerçeklestigi alanda, vatandaslara Kur’an-i Kerim hediye edildi.

Cami açilisina, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, siyasi parti il baskanlari, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA