Asureler, Baskan Oral'dan

Yalova’da Altinova Belediyesinin, Muharrem ayi nedeniyle her yil geleneksel olarak düzenledigi Asure günü etkinligi, belediye hizmet binasi önünde gerçeklesti.

Asureler, Baskan Oral'dan
Etkinlikte Muharrem ayinin önemine deginen Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, “Allah’in ayi olarak bilinen Muharrem ayi, ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve keremin costugu ve bollastigi bir aydir. Hicret, sadece bir göç degildir. Hicret, karanlik bir çagdan aydinlik bir çaga geçilen bir dönem olmustur. Böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutlulugu ile tüm hemserilerimizin ve Islam Âleminin hicri yilbasini tebrik eder, hayirlara vesile olmasini dilerim” diye konustu.



“Gelenegimiz”

Asure dagitiminda konusan Baskan Dr. Metin Oral, “Hicri yilbasiyla birlikte gelen Muharrem ayinin nedeniyle düzenledigimiz Asure gününde bizleri yalniz birakmayan tüm vatandaslarimiza tesekkür ederiz” dedi.

Baskan Oral, asure dagitimini bir gelenek haline getirdiklerini sözlerine ekledi.

Genis katilim

Asure Günü’ne; Altinova Kaymakami Regaip Ahmet Özyigit, Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, il genel ve belediye meclis üyeleri, Altinova Ilçe Milli Egitim Müdürü Zeki Sitar, daire amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Kuran tilavetiyle baslayip, dua ile son bulan Asure Gününde Baskan Oral, vatandaslara asure dagitti.

Kaynak: İHA