Sahinbey Belediyesi'nden Dev Tünel Projesi

Sehir trafigini rahatlatmak için çalismalarini hizlandiran Sahinbey Belediyesi Gaziantep’te bir ilk niteliginde olan 4 kilometrelik tünel projesinin çalismalarina basladi.

Sahinbey Belediyesi'nden Dev Tünel Projesi


Sahinbey Belediyesi’nin 3 katli köprülü kavsak ile birlikte sehre kazandiracagi en önemli projelerden olan tünel çalismasi için sondaj çalismasi baslatildi. Sehreküstü Kavsagi’ndan Yesil Vadi Bulvari’na direkt geçisi saglayacak projenin ulasima büyük ölçüde nefes aldirmasi planlaniyor.

Gaziantep’te bir ilk

Gaziantep’te ilk, Türkiye’de ise sayili sehir merkezlerinde mevcut olan tünel projesinin, çalismalarina baslanirken, yapilacak proje ile vatandaslar yol ve yakit tasarrufundan önemli ölçüde faydalanacak. Yer altina inecek olan trafik ile birlikte trafik akisi da önemli ölçüde rahatlayacak.

“Sehir trafigine nefes aldiracak”

Sehrin trafigini rahatlatmak adina birçok önemli projeye imza atan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Özdemirbey Caddesine alternatif; Tüfekçi Yusuf Bulvari’ni, Yesilvadi Bulvari’na baglayacak olan tünelin sondaj çalismasini yapiyoruz. Gaziantep’imizde yapilacak olan ilk tünel projesi ile sehrin trafigine yeni bir soluk, yeni bir nefes aldiracak proje yapiyoruz. Bu konuda çok heyecanliyiz. 2 kilometre gidis, 2 kilometre gelis mesafesiyle toplamda 4 kilometrelik tünel projemiz hayata geçtiginde sehrimizin trafik akisi önemli ölçüde rahatlamis olacak. Projemizin simdiden vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA