Kitapçi Dükkani Alev Alev Yandi

Bakirköy’de kitapçilar köprüsünde bulunan bir dükkan kimligi belirsiz bir kisi tarafindan atese verildi. Itfaiye ekipleri alev alev yanan kitapçi dükkanini kisa sürede söndürdü.

Kitapçi Dükkani Alev Alev Yandi
Yangin Bakirköy, Zuhuratbaba Mahallesinde saat 03.00 siralarinda çikti. Iddiaya göre, kimligi belirsiz bir kisi henüz bilinmeyen bir nedenle kitapçilar köprüsündeki kitaplarin satildigi bir tezgâhi atese verdi. Alevleri gören vatandaslar durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangina müdahale ederek söndürdü. Yangin sonrasi herhangi bir yaralanma ve can kaybi yasanmazken, tezgâhta bulunan çok sayida kitap yandi. Olay sonrasi gelen polis ekipleri kitapçi dükkaninda detayli inceleme yapti. Olay yerindeki vatandaslardan bilgi alan polis ekipleri kaçan süphelinin eskâlini belirlemek için çalisma baslatti.

Yangini gören Burak tahtaci, “Biz arkadasimla oturuyorduk burada. Saat iki buçuk gibi bir tane adam gördüm. Burada tahta falan topluyordu. Her neyse adam böyle bir on bes yirmi dakika takildi burada. Sonra adam sey yapti, gitti. Adam gittikten bes dakika sonra bir duman çikmaya basladi.

Ben dedim hani bu duman nereden geliyor falan filan, dedim iste. Sonra bir tane ses geldi buradan ’çat’ diye. Ben geldim. Baktim buranin üzeri yaniyor. Bayagi bir alevlenmisti. Benim çalistigim yere gittik iste. Marmaray’daki çalisanlar, güvenlikler geldi. Biz aradik itfaiyeyi. Sonra geldik iste yangin söndürme cihazlariyla. Ama yetisemedik yani itfaiye geldi. Ancak öyle söndürüldü görüyorsunuz. Burasi kitapçi, kitapçi köprüsü. Yanginda yaralanin kimse olmadi” diye konustu.

(Abdullah Altunbas - Abdulkadir Atmacan - IHA)
Kaynak: İHA