Camide Hirsizlik Kamerada

Kütahya’nin Tavsanli ilçesine bagli Kuruçay beldesinde cami içerisinde gerçeklesen hirsizlik olayi güvenlik kameralarina yansidi. Olay, Tavsanli ilçesi Kuruçay Camii’nde ögle namazindan önce meydana geldi.

Camide Hirsizlik Kamerada
Edinilen bilgiye göre, saat 11.00 civarinda camiye giren bir süpheli, önce etrafi kolaçan ettikten sonra para ve bilgisayar kasasini çaldi. Kuruçay Camii’nde Yaz Kur’an Kursu’na giden çocuklar için dondurma, çikolata gibi hediyelerin alinmasi ve cami ihtiyaçlari için ayrilan yaklasik 3 bin TL para ile imam odasinda bulunan bilgisayar kasasini çalan süpheli güvenlik kameralarina saniye saniye görüntülendi.

Belde de yasayan ve elektrik ile ilgili isyeri bulunan Mehmet Özerdem, "Saat 11.00 gibi meydana gelen, beldemizde yasanan bu olay bizleri üzmüstür. Yasanan olay sonrasi din görevlisi beni aradi. Yaz Kur’an Kursu ögrencilerine hediyeler almak için ayrilan 3 bin TL civari paralar vardi, bunlari almislar. Kameralarin bilgisayara kaydettigini düsünen kisi bilgisayar kasasini hocanin cübbesine sarip disari çikmis. Biz bu tür olaylarin bir daha yasanmasini istemiyoruz. Camide yasanan bu olay üzmüstür burasi bir ev degil ibadethane" dedi.

Güvenlik birimleri camiden hirsizlik yapan sahsin yakalanmasi için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA