Baskan Yesil, Grevdeki Isçilerle Görüstü

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskani Hakan Yesil, 1 Agustos 2022 tarihinde toplu sözlesme görüsmelerinde anlasma saglanamayinca greve çikan Ece Seramik isçileriyle görüstü.

Baskan Yesil, Grevdeki Isçilerle Görüstü
Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde bulunan Ece Seramik ile Türk-Is’e bagli Petrol-Is Sendikasi arasinda gerçeklesen toplu sözlesme görüsmelerinde sonuç çikmayinca isçiler greve çikti. GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, Mali Sekreter Volkan Yildiz, Karadon Sube Sekreteri Korhan Boz, is yeri önünde grevlerini sürdüren isçilerle görüstü.

Petrol Is Düzce Subesi Mali Sekreteri Firat Ay, grev ve toplu sözlesme görüsmelerinde gelinen sonuç hakkinda Genel Baskan Yesil’e bilgi verdi. Isçilerin emeklerinin karsiligini istedigini ifade eden Ay, “Bizler isçiler olarak sadece haklarimizi istiyoruz. 25 yillik 18 yillik çalisan arkadasimiza asgari ücret reva görülmez. Emeklilikte bile maasini etkiliyor. Arkadaslarimiz burada verdikleri emegi istiyorlar.” dedi.

GMIS Genel Baskani Yesil ise isçilerin hakli mücadelelerinde sendika olarak yanlarinda olduklarini söyleyerek, “Daha önce Volkan baskanimiz sizi ziyaret etti. Bugün beraber geldik. Sizleri dinlemek yaninizda olmak için geldik. Insallah kisa zamanda isveren ile aranizdaki sorun çözülür. Bu konuda üzerimize düsen ne varsa yapmaya haziriz” diye konustu.

Isçiler de GMIS’in destegi nedeniyle Genel Baskan Yesil’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA