Usak'ta Ormana Girisler Eylül Sonuna Kadar Yasaklandi

Usak Valisi Turan Ergün, muhtemel bir orman yanginlarini önlemek için Eylül ayi sonuna kadar ormana giris ve çikislarin yasaklandigini açikladi.

Usak'ta Ormana Girisler Eylül Sonuna Kadar Yasaklandi
Usak Valisi Turan Ergün, Kurban Bayrami vesilesiyle Izmir - Ankara karayolu üzerinde Polis Seker Uygulama Noktasi’na gitti. Burada Vali Ergün’e Albay Murat Kiliç, Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer, sube müdürleri, polisler ve askerler eslik etti. Denetleme noktasina da çikan Turan Ergün, vatandaslarla da bayramlasirken araç içlerindeki çocuklara da çesitli hediyeler verdi. Ayrica Vali Ergün, sürücüleri dikkatli ve yavas olmalari konusunda uyardi. Polis uygulama noktasinda açiklamalarda da bulunan Vali Turan Ergün, Eylül ayi sonuna kadar orman bölgelerine giris ve çikislarin yasak oldugunu belirtti.

Vali Ergün, “Temmuz ayindayiz ve sicaklarin en yüksek seviyeye vardigi dönem. Geçen haftalarda da yine Mugla’da yangin yasadik. Çevre illerle de uyumlu olarak ve orman komisyonu olarak özellikle ormana girislerde bazi tedbirler aldik. Eylül sonuna kadar ormanlara basibos girmek yasaklandi. Ormana sadece görevliler girebilecek. Onun disinda ormana girmek, ates yakmak, piknik yapmak yasaklandi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA