SANKO Üniversitesi'nde Bayramlasma

SANKO Üniversitesi’nde akademik ve idari personelin katilimiyla bayramlasma düzenlendi.

SANKO Üniversitesi'nde Bayramlasma
Rektör Yardimcisi Prof. Dr. M. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yildirim, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Türkan Pasinlioglu, Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aysen Bayram ile akademik ve idari personel Kurban Bayrami kutlamasinda bir araya geldi. Saglikta siddetin durmadigi, yine bir hekimin katledildigi sürecin yasandigini animsatan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bayram, “Doktorumuza Allah’tan rahmet, acili ailesi, yakinlari ve tüm saglik camiasina sabirlar diliyoruz. Bu olaylar bir an önce son bulmali” dedi.

Covidli hasta sayisinin her gün artmaya basladigina vurgu yapan Prof. Dr. Bayram, “Pandemide her zaman vurguladigimiz gibi bu bayramda da sosyal mesafeye dikkat edilmeli ve mümkün oldugunca temastan kaçinarak bayramlasmalidir” diye konustu.

Üniversite ve üniversite hastanesi olarak basarili çalismalar yaptiklarini belirten Prof. Dr. Bayram, “Basari duayen hocalarimiz ile görevinin bilincinde ve donanimli çalisma arkadaslarimiz sayesinde oldu. Hepinize ayri ayri tesekkür ediyor, Kurban Bayraminizi kutluyorum. Saglik ve mutlulukla nice bayramlari bir arada kutlamayi diliyorum” ifadelerine yer verdi.

SANKO Üniversitesi

SANKO Üniversitesi’nde Tip Fakültesi ve Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Lisansüstü Egitim Enstitüsü’nde Biyoistatistik alaninda doktora, Moleküler Tip, Hemsirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tibbi Mikrobiyoloji, Tibbi Biyokimya ile Beslenme ve Diyetetik alanlarinda tezli yüksek lisans, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ilk ve Acil Yardim ile Tibbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde egitim veriliyor.

Ayrica Tip Fakültesi, 10 ana bilim dalinda Tipta Uzmanlik Egitimi verme konusunda yetkilendirildi.
Kaynak: İHA