Mersin'de 'Kazanç Projesi' Devam Ediyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen ‘Kazanç Projesi’ çerçevesinde yetistiricilere kaz dagitimi ve yem destegi sürüyor.

Mersin'de 'Kazanç Projesi' Devam Ediyor
Geçtigimiz yil baslatilan projenin devami olan çalisma çerçevesinde İçel’in Akdeniz, Yenisehir, Mezitli, Toroslar ve Tarsus ilçelerinde yer alan toplam 50 yetistiriciye 70 disi, 30 erkek olmak üzere 100’er adet kaz ve 600 kilogram yem destegi veriliyor. Öncelikle kadin yetistiricilerin desteklenmesini amaçlayan projede, kaz teslimi yapilan yetistiricilerden yil içinde 300 adet yumurta alinip kuluçkaya yatirilarak, bir sonraki yil dagitilacak olan kazlarin üretimi saglaniyor. Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Dairesi Baskanligi Tarsus Koordinasyon Sube Müdürlügü’nde yapilan dagitim töreninde Tarsuslu 8’i kadin, toplam 16 yetistiriciye kaz ve yem teslimleri gerçeklestirildi.

Dagitimda yetistiricilere, Büyüksehir yetkilileri tarafindan “kaz bakimi ve yem kullanimi” konusunda bilgi de verildi.

Tarimsal Hizmetler, Egitim ve Kooperatifler Sube Müdürü Selçuk Sahutoglu, “Büyüksehir Belediyemizin 2022 yilindaki Kazanç Projesi’nin son dagitimi için hep birlikte Tarsus’tayiz. Bugün burada 16 yetistiricimize, 100’er adet kaz teslim edecegiz. 600 kilo da yem verecegiz ve Kazanç Projesi’nin ilk 50 ailesi tamamlanmis olacak. Umarim bu sezon da, 2021 yilindaki projemiz gibi basarili geçer. Kazlar size bereketli olur. Simdiden bol kazançlar diliyorum” dedi.

Büyüksehir Meclis üyesi ve Imar A.S. Genel Müdürü Ali Uyan ise, “Bu bereketli sezonun sonunda da kazlarin yetiserek kesim vakti geldiginde, hepiniz ailelerinizi geçindireceksiniz. Sonuçta bu bir ticari kazanç olacak. Sizler hizmet edeceksiniz, emek vereceksiniz buna. Önemli bir proje. İçel Büyüksehir Belediyemiz ve Baskanimiz Vahap Seçer, tarim konusunda her zaman çiftçilerimizin, üreticilerimizin yaninda oldu. Bundan önce de birçok dagitim yapildi” ifadelerini kullandi.

Tarsus’a bagli Çavuslu Mahallesi’nden kadin yetistirici Rukiye Ciliz de bu projeden yararlanmayi çok istedigini belirterek, "Ki daha önceden de kendim kaz ürettim, baktim. Yapabilecegime de inaniyorum. Basvurdum ve çok tesekkür ediyorum bana da çikti. Çiktigi için çok mutluyum. Yem destegimizi de aldik. Su an hayvanlarimizi da aliyoruz. Bu katkisi için Vahap Bey’e, İçel Büyüksehir Belediyesi’ne çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA