Kasaplarin Kurban Mesaisi

Istanbul’da Kurban Bayrami’nda dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaslar, belediyelere ait kurban kesim alanlarinda yogunluk olusturdu. Sabah saatlerinden itibaren çalisan kasaplar, yorulduklarini ancak hayvan kesimlerini kazasiz bitirdiklerini söyledi.

Kasaplarin Kurban Mesaisi
Dini görevlerini yerine getirmek isteyen milyonlarca vatandas, Kurban Bayrami’nin ilk günü belediyelere ait kesim alanlarini doldurdu. Bu alanlarin basinda gelen Esenyurt kurban kesimhanesinde ise sabah saatlerinden bu yana yogun mesai yapan kasaplar, araliksiz çalisarak vatandaslara hizmet verdi. Saatler sonra kesilecek hayvanlarin bittigini belirten kasaplar, yorulduklarini ancak hayvan kesimlerini kazasiz bitirdiklerini söyledi.



“Kazasiz belasiz isimizi bitirdik”

Sabah saatlerinde kesime baslayan kasap Ayhan Polat, “Herkesin bayramini kutlarim. Sabah saat 6’dan bu yana kurban kesim alanindayiz. Yorulduk, su anda saat 14.30 ve mezbahada hayvan kesimi bitti. Son olarak birkaç tane parçalama isimiz kaldi. Kazasiz belasiz isimizi bitirdik” dedi.

Kurban kesmek için kesimhaneye gelen Selami Mekken ise, “Çok yorulduk, bayagi da bir yogunluk vardi. Biz kesimde 61. siradaydik. Kestigimiz hayvan büyüktü, o sebeple 10 kisi saatlerdir ugrasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA