Edirnekapi Sehitligi'nde Hüzünlü Bayram

Kurban Bayrami’nin ilk gününde Edirnekapi Sehitligi’ne gelen sehit yakinlari, kabirleri ziyaret etti.

Edirnekapi Sehitligi'nde Hüzünlü Bayram
Kurban Bayrami’nin ilk gününde sehit yakinlari sabahin erken saatlerinden itibaren Edirnekapi Sehitligi’ne gelmeye basladi.

Mezar baslarinda Kur’an-i Kerim okuyan vatandaslar, kabirlerin bakimini yapti. Sehit aileleri kabir baslarinda gözyaslarini tutamadi. Bir sehit annesinin mezar tasini oksayarak oglunun fotografini öptügü görüldü.

Bir sehit çocugu ise Türk bayrakli sapkasini babasinin kabri basina asti.

“Gelir giderken babami öperim”

Sehit Jandarma Uzman Çavus Selçuk Beki’nin oglu Sarper Bekir Beki, “Kurban Bayrami kutlu olsun. Bugün babama geldim. Babamla sohbet ettim. Ona bir sürü çiçek getirdim. Babamin çiçekleri kurumus. Onlari çikarttik. Kosarak babama çiçek aldim. Kendi ellerimle çiçek diktim. Ben bugün sapkayla gelmistim. Babamin kabrine koydum. Gelir giderken babami öperim. Çubuk aldim. Ektigim gülü düz bir sekle getirdim. Babami bebekken gördüm. Babamin sehit oldugu gün kardesim dogdu" dedi.



“Sehit verdigimiz gün bebegi oldu”

Bayramlarin buruk geçtigini söyleyen sehit babasi Osman Beki, “Bu vatan için mutlaka fedakarliklar yapildi. Evladimizi sehit verdik. Sehit verdigimiz gün bebegi oldu. Büyük oglumuz 9 yasinda, ikinci oglu var. O da 7 yasinda. Bugün sabah kalktigimizda bayram namazina gittikten sonra hemen ‘babamin yanina gidelim’ dedi.

Heyecanlaniyor. Babasiyla sohbet ediyor. Her gün bir sehidin gelmesi bizi üzüyor” dedi.



“O bize gelemiyor, biz ona geliyoruz”

Hakkari’de sehit düsen Jandarma Er Ümit Topçuoglilar’in agabeyi Akan Topçuoglilar ise, “Bayramimiz her zamanki gibi buruk geçiyor. O bize gelemiyor, biz ona geliyoruz. Dün geldik, kabrini temizledik. Bugün de aile büyükleriyle beraber geldik. Sehidin ismini tasiyan yegeni de geldi. Bunlari gençlerimize de aktariyoruz. Hakkari Çukurca’da nöbet sirasinda yildirim düsmesi sonucu sehit olmustu. Özlemimiz her zaman var. Bayramlarda yogunlasiyor” dedi.



“Sözün bittigi yerdeyiz”

Sehit Er Gökhan Kiliç’in babasi Halis Kiliç, “Vatan sag olsun. Söylenecek söz yok. Sözün bittigi yerdeyiz. Böyle bir bayram geçiyor. Ilk is, bayram namazindan sonra buraya gelmek oldu” dedi.

Kaynak: İHA