Çigli Tramvayi 2023'E Hazirlaniyor

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, yapimi süren Çigli Tramvayi insaatinda incelemelerde bulundu. En geç ocak ayinda deneme seferlerini baslatarak 2023 yilinin ilk çeyreginde de hatti kullanima açmayi amaçladiklarini söyleyen Baskan Soyer, projede çalisan isçilerin bayramini da kutladi.

Çigli Tramvayi 2023'E Hazirlaniyor
Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin rayli sistem çalismalari sürüyor. Yüzde 76’si tamamlanan Çigli Tramvayi hattinda incelemelerde bulunan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, projede çalisan isçilerin Kurban Bayrami’ni da kutladi. Baskan Tunç Soyer, önce Çigli ile Karsiyaka’yi baglayacak tramvay köprüsünü inceleyerek, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ozan Yilmaz ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Banliyö ve Rayli Sistem Yatirimlari Dairesi Baskani Mehmet Ergenekon’dan bilgi aldi. Ardindan Semra Aksu Caddesi’ndeki tramvay hatti insaatinda incelemelerde bulunan Baskan Soyer, “Çigli Tramvayi vaktinde giden, ekonomik krize, fiyatlarin yükselmesine ragmen hedefinden sasmayan, ilerleyen çok kiymetli bir proje” dedi.



“Izmir’i demir aglarla örmeye devam edecegiz”

Baskan Soyer, en geç ocak ayinda deneme seferlerini baslatarak 2023 yilinin ilk çeyreginde de hatti kullanima açmayi amaçladiklarini söyleyerek söyle konustu:

“Tramvay Çigli bölgesinde çok büyük bir rahatlama saglayacak. Göreve geldigimiz günden bu yana rayli sistem yatirimlariyla kentin ulasim aglarini dönüstürmek için kararlilikla çalisiyoruz. O yüzden lastik tekerleklilerden, otobüslerden mümkün oldugunca uzaklasip hafif rayli sistemleri, metroyu sehrimizle daha çok bulusturacagiz. Çigli Tramvayi yatirimimizin bu kadar sikintilarin yasandigi bir ortamda bu kadar kusursuz gitmesinden dolayi gurur duyuyorum. Karsiyaka Tramvayi’ni Çigli ile bulusturuyor olmak, Çigli’de de hafif rayli sistemleri vatandasimiza sunmak bizim için çok kiymetli. Daha fazlasini yapacagiz. Izmir daha fazla rayli sisteme kavusacak. Izmir’i demir aglarla örmeye devam edecegiz” dedi.



“100 bine varan yolcu beklentimiz var”

Izmir Büyüksehir Belediyesi Banliyö ve Rayli Sistem Yatirimlari Dairesi Baskani Mehmet Ergenekon ise, “Çigli Tramvayi çalismalari hizli bir sekilde ilerliyor. Hastane bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi ve Ata Sanayi bölgesine hizmet verecek. Bölgeden ring yapan bir hat. Trafige ciddi faydasi olacak. Karsiyaka Tramvayi ile çalistiginda günlük 100 bine varan bir yolculuk beklentimiz var” diye konustu.

Kaynak: İHA