Bursa'da Bu Köylerde Herkes Online

Bursa’da internet olmayan 14 kirsal mahalleye Nilüfer Belediyesi ücretsiz internet hizmeti sagladi.

Bursa'da Bu Köylerde Herkes Online
Nilüfer Belediyesi, 14 kirsal mahalleye ücretsiz internet destegi sagladi. Çocuk ve gençlerin gelecege hazirlanmasi ve özellikle egitim hayatlarina katkida bulunmak amaciyla hayata geçirilen proje çerçevesinde fiber altyapisi olmayan kirsal mahallelerde internet altyapisi olusturuldu. Böylece hem ögrencilere hem bölge halkina ücretsiz internet imkani saglandi. Bilgi Islem Müdürlügü kablosuz internet istasyonlarinin ilkini Konakli Mahallesi’nde kurdu. Ardindan da Karacaoba, Yaylacik, Büyükbalikli, Güngören, Gökçe, Çayli, Badirga, Fadilli, Unçukuru, Dagyenice, Ayvaköy, Tahtali ve Basköy mahallelerine bu hizmeti yayginlastirdi. Proje çerçevesinde kirsal bölgelerde yerlesim merkezine yakin alanlara yerlestirilen wi-fi antenler sayesinde köy meydanlari ve 150 metre çapindaki tüm konutlarda kablosuz olarak sinirsiz internet erisimi saglandi. Kullanicilar internet erisimi için belediye agini seçtikten sonra kimlik dogrulamasi ile ücretsiz olarak kablosuz internet hizmetinden faydalanabiliyor. Pandemi döneminde uzaktan egitim sürecinde interneti, bilgisayari olmayan kirsaldaki çocuklar için iki mahallede bilgisayar siniflari olusturan Nilüfer Belediyesi, sinirsiz ve ücretsiz internet imkani da saglamisti. Bu uygulamanin 24 mahalleye yayginlastirilmasi hedefleniyor.

Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, "Seçim çalismalarina basladigimiz ilk gün yeni nesil Nilüfer için çalisacagiz dedik. ’Yeni nesil Nilüfer’ derken bunlarin içinde genç ve çocuklarimiz vardi. Pandemi sürecinin yasanmasi ve bu nedenle egitimde kirsal mahallelerde firsat esitligi konusunda bir takim sorunlarla karsilasildi. Biz de bu alanda bir çalisma yaparak, kirsal alanda internete ulasmakta zorluk çeken yerler için girisimlerde bulunduk. Bilgi Islem Müdürlügümüz ile birlikte alt yapi çalismalariyla beraber 14 mahalleyi testip ettik ve wi-fi antenlerini kurarak ücretsiz interneti sagladik. Bugün çocuklarimiz ve vatandaslarimiz 150 metre çapi olan antenin sagladigi internetten faydalaniyorlar" dedi.

Iki mahallede bilgisayar odalari da olusturduklarini kaydeden Erdem, "Buraya ögrenciler geliyor derslerini orada yapabiliyorlar. Bunun ne kadar faydali oldugunu okullar kapali oldugu süreçte gördük. Bundan sonra hedefimiz 24 mahalleye çikartmaktir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA