Biçerdöver Fiyatlari Belirlendi

Denizli’nin Çameli ilçesinde biçerdöver fiyatlari dönüm basina ovalarda 140 TL, kirsallarda 170 TL olarak belirlendi.

Biçerdöver Fiyatlari Belirlendi


Çameli Belediye Konferans Salonunda gerçeklesen toplantiya Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, Çameli ilçe Tarim Müdürü Ahmet Aydin, muhtarlar ve biçerdöver sahipleri katildi.

Toplantida 2022 yili Çameli’nde hasat zamanin baslamasiyla biçerdöver fiyatlari ve çalismalarinin daha da rahatlatmak için sorunlarin çözümüne yönelik bazi konularinda bilgilendirme toplantisi gerçeklesti. Bu çerçevede biçerdöver fiyatlari dönüm basina ovalarda 140 TL, kirsallarda 170 TL olarak belirlendi.



Sözlesme yapmayan hasat yapamayacak

Sözlesme yapilma konusunda Denizli Valiligi çerçevesinde muhtarlar yetkilendirilmis olup, denetimlerde ise ilçe tarim ve orman müdürlügü görevlendirildi. Trafik kurallarina uygunlugu kaymakamlik tarafindan gerçeklestirilecek. Denizli Valiligi tarafindan belirlenen hususlar konusunda sözlesme yapmak zorunlu olmakla birlikte sözlesme yapmayan ve yerine geregini getirmeyen biçerdöver sahipleri ve üretici çiftçinin hasta yapamayacagi açiklandi.

“Bereketli sezon olsun”

Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Biçerdöver kullananlar her ürün ve tarla için biçerdöver ayarlarini yeniden gözden geçirecekler ve tikanma ya da ayar bozukluklari sonucu kayiplara meydan vermemek için sürekli kontrol edecekler. Hasat olgunluguna gelmeyen ürünü kesinlikle hasat etmeyecekler, çig düsmüs ise çig kalkmadan hasada baslamayacaklar. Çok yer biçmek kaygisi ile biçerdöver hizini artirmayacaklar. Dane kaybi hususunda ürün sahiplerinin uyarilarini dikkate alacaklar, belirlenen fiyatlardan yüksek biçim ücreti talep etmeyecekler. Biçerdöverlerde yangin söndürücü cihazlarin bulunmasi, operatör belgesi bulunmayan kisilerce biçerdöverlerin kullanilmamasi, biçerdöverlerin tescillerinin muhakkak yaptirilmasi konulari görüsüldü” dedi.

Kaynak: İHA