Bayramda Camiler Doldu Tasti

Kurban Bayrami münasebetiyle tüm dünyada oldugu gibi Aydin’in Nazilli ilçesinde de camiler doldu tasti.

Bayramda Camiler Doldu Tasti


Tüm Islam Aleminin özlemle bekledigi Kurban Bayrami geldi. Nazilli’de sabahin erken saatlerinde camileri dolduran yediden yetise vatandaslar bayram Namazini birlikte kildi. Ilçe Müftüsü Selami Bayrakçi’nin vaazinin ardindan namaza geçildi. Tüm dünyadaki Müslümanlarin birlik, dirlik ve beraberlik içerisinde bir araya geldigi ve birlikte ibadet ettigi Bayram Namazi için Diyanet Isleri Baskanliginca hazirlanan "Kurban Bayrami: Allah’a Yaklasma Sevincimiz" konulu Kurban Bayrami hutbesi ise önemli mesajlar içerdi. Türkiye genelinde kilinan Bayram Namazlarinda camilerin Imam Hatipleri tarafindan okunan hutbede su sözler yer aldi: “Muhterem Müslümanlar!

Hicretin ikinci yiliydi. Peygamber Efendimiz (S.A.S) ashabiyla birlikte ilk kez Kurban Bayrami’ni idrak edecekti. Allah adina kurbanlar kesilecek, müminler büyük bir sevinçle birlik ve dirlik içinde bayram yapacaklardi. Bayramin cosku ve heyecani herkesi sarmisti. Allah Resûlü (S.A.S) namazgâha varinca ashabina selam verdi. Allah’a hamd ve sena ettikten sonra söyle buyurdu: “Bugün ilk isimiz, bayram namazini kilmak, sonra dönüp kurban kesmektir. Kim böyle yaparsa sünnetimize uymus olur.”

Aziz Müminler!

Kurban sadece kan akitmak degil; takvaya ulasma ve Allah’a yakin olma arayisidir. Ihlas ve samimiyetle Rahmân’a yönelisin sembolüdür. Allah sevgisinin tezahürü, Hak yolunda fedakârligin nisanesidir. Yüce Rabbimizin, “De ki: Süphesiz benim namazim, kurbanim, hayatim ve ölümüm, âlemlerin Rabbi olan Allah içindir” buyruguna yürekten bagliligin ifadesidir. Kurban Bayrami ise Cenâb-i Hakkin muttaki kullarina ihsanidir. Hz. Ibrahim’in imanini, Hz. Hacer’in sadakatini, Hz. Ismail’in sabir ve teslimiyetini kusananlara ikramidir.

Kiymetli Müslümanlar!

Bayram günlerini, ibadet bilinciyle geçirmenin gayretinde olalim. Allah’a yaklasmanin sembolü olan kurbanlarimiza sefkat ve merhametle muamele edelim. Onlari incitmemeye özen gösterelim.

Kurbanlarimizi resmi mercilerce belirlenen yerlerde keselim. “Temizlik imanin yarisidir” buyuran Sevgili Peygamberimize kulak verelim. Her zaman oldugu gibi kurban kesimi esnasinda ve sonrasinda da çevre temizligine riayet edelim.

Kurbanlik hayvanlarimizdan çikabilecek hasta görünümlü et ve sakatatlari derin çukurlara gömerek muhtemel bulasici hastaliklardan korunalim.

Degerli Müminler!

Bayramlar, Allah yolunda infak ve paylasma günleridir. Bayramlar, hatirlama ve hatirlanma zamanlaridir. O halde, komsunun, akrabanin, yoksulun, yetimin ve ihtiyaç sahiplerinin de hakkini ve hatirini gözetelim. Maddi imkânlarimizin yaninda onlarla sevgi ve muhabbetimizi de paylasalim.

Bayramlarin özü sila-i rahimdir. Anne babamizdan baslayarak aile büyüklerimizi ve dostlarimizi, akraba ve komsularimizi ziyaret ederek hayir dualarini alalim. Hastalari, yaslilari ve kimsesizleri bayram sevincine ortak edelim. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizi ve gençlerimizi bayramin manevi ikliminden mahrum birakmayalim.

Bayramlar iman kardesliginin zirveye ulastigi müstesna vakitlerdir. Öyleyse kirilan kalpleri, darilan gönülleri, bayramin bereketi ve güzelligiyle imar edelim. Kardeslerimizle aramizdaki çekisme ve küskünlüklere son verelim. Birligimize ve kardesligimize zarar veren kin ve hasetten, giybet ve iftiradan uzak duralim.

Aziz Müslümanlar!

Bayramlar, ümmet olma bilincimizi pekistiren günlerdir. Bayrami kan ve gözyasiyla karsilayan mazlum ve magdur din kardeslerimize kavli ve fiili dualarimizla destek olalim. Islam beldelerinin huzur ve güven içinde geçirecegi bayramlar için Yüce Rabbimize niyazda bulunalim.

Bu vesileyle Kurban Bayrami’ni, ruhlarimizin sükûnetine, hanelerimizin bereketine, ülkemizin ve Islam âleminin huzuruna vesile kilmasini Cenâb-i Hak’tan niyaz ediyorum. Bayramimiz mübarek olsun.”
Kaynak: İHA